Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Rockies Trail 10 dagen/9 nachten

De Rocky Mountains dienen bij deze reis als de toegangspoort tot Canada! Ervaar  hete bronnen, gletsjers en het adembenemende uitzicht over torenhoge bergen. Reis door het glooiende heuvellandschap en door diepe kloven en ontdek de legendes van de pioniers, de cowboys en de goudzoekers. Je reist van de prachtige natuur in Banff, Jasper en Whistler naar de havensteden Vancouver en Victoria. Geniet van de prachtige kust en van boottochten door diepblauwe wateren die het thuis zijn van de walvis en waar de zeearenden over het water scheren. De oceaan, bergen en levendige steden, deze trip heeft het allemaal!


Highlights
Calgary - Banff NP - Jasper NP - Sun Peaks - Whistler - Victoria - Vancouver

Bekijk hier het programma >>
 
Inclusief: 9x ontbijt en 1x diner - Vervoer in moderne touring car - Ervaren chauffeur en reisleiding - Eersteklas accommodaties - Bagage afhandelingskosten (1 koffer p.p.) - Lokale taxen - Sightseeing tours in Calgary, Banff, Lake Louise, Victoria en Vancouver - Rit met de Columbia Icefields Explorer - Overtocht per ferry van Whistler naar Vancouve Island en van Victoria naar Vancouver - Entree Butchart Gardens
      
 Exclusief: Vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (via UStravel te boeken) - Overige maaltijden - Fooien - Overige optionele excursies
Calgary
Banff National Park
Whistler
Jasper National Park
Vancouver

Text/HTML

Programma
Dag 1 - Aankomst in Calgary

Je komt aan op Calgary International Airport, vanwaar je naar de centraal gelegen hotel wordt gebracht. Nadat je ingecheckt bent heb je even tijd om bij te komen van de vlucht. Later die middag zal de reisleiding je verder informeren over de details van jouw reis. Wanneer je de besluit alvast Calgary te ontdekken, kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Glenbow Museum of Fort Calgary voor wat geschiedenisles over het oude westen, of wellicht is een bezoek aan de Eau Claire Market meer jouw ding. Neem de lift naar de top van de Calgary Tower voor een geweldig uitzicht over de stad of proef de lokale specialiteiten in een van de vele restaurants en proef wat van het lokale nachtleven.


Accommodatie - Delta Calgary Downtown  (1 nacht)
 
Dag 2 - Calgary naar Banff National Park

Na het ontbijt beginnen we met een stadstour door Calgary, Hierna nemen we de Trans-Canada Highway richting de glooiende voet van de Rocky Mountains. Al snel zie je de majesteuze pieken van de Canadese Rockies de horizon in beslag nemen als we Banff National Park naderen. Al snel arriveren we hier in een charmant resort in het centrum van Banff.


Accommodatie - Mount Royal Hotel(2 nachten) of  Banff Aspen Lodge(2 nachten)

Dag 3 - Banff National Park

Vandaag gaan we genieten van een tour door de omgeving van Banff, Dit gebied was in 1885 het eerste nationale park van Canada om zo de natuurlijke hete bronnen hier te beschermen. Een optionele helikopter tour geeft je de gelegenheid om de oostelijke toppen van de Rocky Mountains te zien. Een andere optionele excursie is de tocht per kabelbaan omhoog naar Sulphur Mountain. Vergeet op beide excursies vooral de camera niet!  De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid Banff en omgeving verkennen. Struin ddoor Banff Avenue of geniet simpelweg van de prachtige omgeving hier.


Dag 4 - Banff National Park naar Jasper National Park
De route van vandaag wordt toch wel gezien als het hoogtepunt van het programma. Kort nadat we Banff verlaten hebben, bezoeken het beroemde azuurblauwe Lake Louise, een van de meest gefotografeerde meren van Canada. Hierna rijden we noordwaarts over de befaamde Icefields Parkway door de ruige wildernis, geflankeerd door de bergketens van de Rockies. Bij de Columbia Icefields gletsjer stappen we aan boord van een speciaal hiervoor gemaakt voertuig, de Ice Explorer, om over de eeuwenoude Athabasca gletsjer te rijden.

Wanneer we vlakbij Jasper zijn, heb je de gelegenheid om eventueel te gaan wildwatervaren over de Athabasca Rivier. Jouw ervaren gids tijdens deze tocht zal je alle bezienswaardigheden onderweg uitduiden, terwijl je afwisselend door stroomversnellingen en de kalmere wateren van de rivier vaart.


Accommodatie - Sawridge Inn & Conference Center(1 nacht)

Dag 5 - Jasper National Park naar Sun Peaks

Voordat je Jasper deze ochtend verlaat, kun je nog deelnemen aan de optionele  Spirit Islands cruise over Maligne Lake, het meest schilderachtige, door gletsjerwater gevoede meer in het park. Ook optioneel is een rit per zijspan door Jasper, met een ongeëvenaard uitzicht op de bossen en de bergen. Hierna rijden we door naar het westen in de voetsporen van de pioniers over de historische Yellowhead Highway, diep in British Columbia. Adembenemende vergezichten wachten u, ongeacht in welk seizoen  hier bent. De route neemt ons mee langs de Thompson River door het prachtige landschap van de Shuswap Highlands.


Accommodatie - Sun Peaks Grand Hotel(1 nacht)

Dag 6 - Sun Peaks naar Whistler

Vandaag kunnen we een dag met de meest afwisselende scenes verwachten wanneer we langs de landerijen rijden richting de Bergen aan de kust. De reis langs de Duffey Lake Road laat om elke hoek een ander landschap zien. Als optionele excursie kun je vandaag een vlucht met een watervliegtuig maken over Garibaldi Park, wat een inspirerend zicht geeft op de vulkanische pieken, de bergmeren en de bergweides hier.  De rest van de dag kun je vrij besteden in Whistler.


Accommodatie - Delta Whistler Village Suites(1 nacht)

Dag 7 - Whistler naar Victoria

De Sea-to Sky Highway leidt ons vandaag zuidwaarts langs de spectaculaire kust. Vanaf Horseshoe Bay maken we de oversteek per veerboot door de Strait of Georgia naar Vancouver Island en vervolgen dan per bus onze weg naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Bij aankomst in Victoria krijg je een stadsrondleiding door deze voormalige Britse kolonie.


Accommodatie - Coast Victoria Harbourside Hotel & Marina  (2 nachten)

Dag 8 - Victoria

Deze stad is trots op haar maritieme verleden en haar koloniale verleden zie je terug in de vele 19e eeuwse bezienswaardigheden die je overal door de stad verspreid vindt. We maken hier een tour door de wereldberoemde Butchart Gardens, een van ’s werelds grootste bloementuinen, gelegen in een voormalige steengroeve en al 100 jaar oud. Je krijgt hier voldoende tijd om op je gemak rond te struinen. Vandaag kun je ook optioneel deelnemen aan een sightseeing tour met een watervliegtuig boven Victoria en de Juan de Fuca Straat met de Olympic Mountains op de achtergrond. Ook is het vandaag mogelijk om deel te nemen aan een walvissenexcursie waar je met een zodiac het water op gaat.  Zie de indrukwekkende orca’s en de verscheidenheid aan zeedieren hier. Aan het einde van de dag kun je op eigen gelegenheid Victoria verder verkennen.


Dag 9 - Victoria naar Vancouver

Langs de Gulf Islands gaan we vandaag naar het aan de kust gelegen Vancouver. Wanneer we aankomen in Vancouver, volgt een stadrondleiding waarbij o.a. Stanley Park, English Bay, Gastown, Chinatown en nog veel meer wordt aangedaan. De rest van de dag heb je de tijd om Vancouver te ontdekken of misschien om simpelweg wat te relaxen. ’s Avonds hebben we ons afscheidsdiner in het Vancouver Aquarium.

 
Accommodatie - Sutton Place Hotel  (1 nacht)

Dag 10  - Einde van de reis

De reis is ten einde en het is tijd afscheid te nemen. Wellicht heb je nog wat tijd voor wat las-minute shopping voordat je naar de luchthaven vertrekt om in te checken voor de terugvlucht naar huis.

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief