Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
busrondreis-usa-canyon-experiences
Canyon Experiences 11 dagen/10 nachten
Wil jij de mooiste canyons in het westen van de USA combineren met de glamour van Las Vegas? Dan is dit de reis die jij zoekt. Na een comfortabele vlucht landt je op Las Vegas. Je bent in de USA!
De eerste paar dagen ga je deze betoverende stad in de woestijn ontdekken. Nadat je bekomen bent van al de glitter en glamour vertrek je naar het noorden en ga je de prachtige nationale parken bezoeken. Je komt ogen en oren tekort in Bryce- en Zion National Park. Je vervolgt je reis door Utah richting Capitol Reef, Cayonlands, naar Arches National Park. Je hebt al heel veel gezien maar bent pas 5 dagen onderweg! De volgende etappes in deze reis zijn de historische steden Silverton en Durango. Via Monument Valley kom je misschien wel bij het hoogtepunt van de reis. The Grand Canyon. Geweldig! Onderweg naar het zeer warme Phoenix bezoek je nog het waterrijke Sedona National Park en de historische Indianen klifwoningen in Montezuma. De indrukwekkende reis wordt afgesloten met een bezoek aan Palm Springs en natuurlijk Los Angeles.  

Highlights: Las Vegas – Bryce NP – Capitol Reef NP – Arches NP – Silverton – Monument Valley – Grand Canyon – Phoenix – Palm Springs – Los Angeles

Bekijk het volledige programma >>

Opmerkingen
Bus rondreis met Nederlands sprekende reisleiding

Voorwaarden
- Je verblijft in de beschrijving genoemde 3/4/5/ sterren hotels, of gelijkwaardig.
- Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren.

Inclusief

- Nederlands sprekende reisleiding gedurende de tour.
- 10 overnachtingen in de vermelde accommodaties (of gelijkwaardig) inclusief 3 x continentaal ontbijt.
- Airconditioned vervoer.
- Transfer luchthaven Las Vegas naar hotel.
- Transfer hotel naar luchthaven Los Angeles.
- Excursie of entreegelden Los Angeles City tour (halve dag), toegang Nationale Parken (volgens programma).

Exclusief
- Vluchten (vraag naar onze speciale tarieven)
- Maaltijden en drankjes (alleen inbegrepen wanneer expliciet is aangegeven) 
- Alle persoonlijke uitgaven 
- Optionele excursies 
- Fooien (gebruikelijk is $ 5,- voor de reisleider en $ 3,- voor de chauffeur per dag.)
- Overige transfers

Afstand van het hotel naar de luchthaven
McCarran International Airport Las Vegas - Gold Coast hotel ca. 13 km.
International airport Los Angeles - Holiday Inn hotel ca. 4 km.

Programma
Dag 1: Las Vegas
Na een enerverende vlucht komt je dan eindelijk aan in Las Vegas. De transfer staat klaar, dus  na een kort ritje kun jij je heerlijk opfrissen in het comfortabele hotel. De rest van de dag  is zelf in te vullen. Maar dat zal in deze wonderbaarlijke stad geen probleem zijn. In de avond kunt je de gids ontmoeten voor de optionele excursie.

Accommodatie: Gold Coast Hotel and Casino of gelijkwaardig (2 nachten)

Optionele avond excursie
Deze tour neemt je mee naar Fremont Street waar 12,5 miljoen LED-lampjes, meerdere lasers, flitsers en ultramoderne geluidssystemen meerdere keren per nacht tot leven komen tijdens extravagante themashows. Je bezoekt de Bellagio Fonteinen, Caesar's Palace, de Luxor Pyramids, de Mirage en andere hotels van dichtbij. 


Dag 2: Las Vegas
Las Vegas bij nacht is mooi, maar overdag is er ook veel te bezichtigen. Je kunt de Stratosphere Tower bezoeken, het hoogste gebouw van de stad, waarbij je prachtige uitzichten hebt. Het bezoeken van de vele attracties langs de wereldberoemde “Strip” is een echte “must do”.

Optionele excursie - Hoover Dam
Een bezoek aan de Hoover Dam. Deze populaire bezienswaardigheid ligt op drie kwartier rijden van Las Vegas. De dam verzorgt de gokstad en omliggende dorpen en steden van energie. De stuwdam is zeer indrukwekkend. Evenals het achterliggende Lake Mead. De dam is de op een na hoogste van Amerika. Voor de bouw is 3,33 miljoen kubieke meter beton gebruikt en per dag reizen er bijna 15.000 mensen overheen. Een bezoekje is meer dan de moeite waard!


Optionele excursie - Las Vegas show
Een bezoek aan Las Vegas is incompleet als niet één van de shows wordt bezocht. Dans, zang, acrobatiek en magie, allemaal komt het aan de orde. En dat alles met natuurlijk veel glitter en glamour. Dat wordt een avond genieten en je ogen uitkijken.


Dag 3: Las Vegas naar Zion NP – Bryce Canyon NP
Met de pracht en praal van Las Vegas nog in het hoofd verlaat je de stad. In een oase van rust rijdt je door de staat Utah richting Zion National Park. Miljoenen jaren stromend water heeft de rode en witte bedden van Navajo zandsteen gesneden die de steile wanden van het Zion National Park vormen. In tegenstelling tot de Grand Canyon, waar men op de rand staat en uitkijkt, worden de canyons in Zion van onderaf bekeken. Nog onder de indruk hiervan rijden we verder richting Bryce Canyon, bekend om enkele van de meest kleurrijke rotsformaties ter wereld die zijn “gebeeldhouwd” door erosie, beter bekend als 'hoodoos'. Al wandelend kun je dit prachtige kleurrijke fenomeen van dichtbij bekijken. Zeker bij zonsondergang ervaar je een adembenemende schoonheid. 

Accommodatie: Bryce View Lodge of gelijkwaardig (1 nacht)

Dag 4: Bryce Canyon NP – Capitol Reef NP – Arches NP – Moab
Nog vol indrukken van gisteren vertrekken we vandaag richting Capitol Reef NP. Dit langgerekte woestijnlandschap bestaat uit prachtige zandstenen rotsen, die door hun vorm aan kathedralen doen denken. Langs de Fremont rivier, die door dit gebied stroomt, hebben Mormonen in de oudheid hier nederzettingen gesticht. Een weetje om te onthouden!
Een bezoek aan Arches NP staat nog op het programma. Nergens ter wereld kom je zoveel rotsbogen tegen als in dit park. De ene nog mooier dan de andere. Je zal versteld staan van wat de natuur hier heeft gevormd. De overnachting is in Moab.

Accommodatie: Super 8 Moab of gelijkwaardig (1 nacht)


Dag 5: Moab – Silverton – Durango
Na de prachtige natuurverschijnselen van de afgelopen dagen staat vandaag de cultuur van de VS centraal. In Silverton, gelegen in het schilderachtige San Juan gebergte, bezoek je het historische (zilver)mijnstadje Silverton. Het “wilde Westen” komt hier optimaal tot leven. In een van de vele winkeltjes zal je zeker souvenirs kopen als herinnering aan deze boeiende omgeving. De overnachting is in Durango. Hier moet je zeker niet vergeten het historische treinstation te bezoeken.

Optionele excursie
Beleef de historische treinreis tussen Silverton en Durango. Deze trein uit 1892, met authentieke stoomlocomotief, geeft een prachtige kijk in het leven van de mijnwerkers uit die tijd. Een absolute aanrader!

Accommodatie: Durango Downtown Inn of gelijkwaardig (1 nacht)

Dag 6: Durango – Monument Valley – Lake Powell
Via het “Four Corners Monument”, een punt waar 4 staten elkaar kruisen, rijden we richting Goosenecks State Park. Bij vele niet bekend, maar zeker de moeite van het bezoeken waard. Vanaf ca. 1000 meter hoogte heb je zicht op de San Juan rivier, die slingerend door het landschap stroomt richting Lake Powell. Hou de camera gereed! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Monument Valley. Dit kent bijna iedereen wel van films of documentaires. Maar nu zie je het zelf. Een eindeloze vlakte met unieke rode rotsformaties.

Optionele excursie
Onder leiding van een lokale gids bezoek je Monument Valley. De prachtige kliffen, plateaus en unieke zandsteenformaties worden bezocht. De gids zal je die plaatsen laten zien waar vele toeristen aan voorbij gaan. Na deze excursie weet jij wel wat de “Three Sisters - The Thumb en Totem Pole” zijn! 


Accommodatie: Quality Inn at Lake Powell of gelijkwaardig (1 nacht)

Dag 7: Lake Powell – Grand Canyon
Op weg naar waarschijnlijk één van de hoogtepunten van deze reis, de Grand Canyon, bezoek je Cameron Trading Post, een historische tussenstop waar je heerlijk kunt lunchen, maar vooral naar hartenlust kunt gaan shoppen. Maar een bezoek aan het westen van de USA kan niet zonder een bezoek aan de Grand Canyon. Deze indrukwekkende kloof biedt een spectaculair uitzicht over een stelsel van diepgevormde ravijnen. Je raak niet uitgekeken door de diversiteit aan vormen en kleuren. De natuur op zijn mooist.

Optionele excursie
Een zeer indrukwekkende excursie is naar de Antelope Canyon. De smalle doorgangen in de canyon, waar af te toe het zonlicht binnenvalt, geven een prachtige kijk in wat water in miljoenen jaren kan creëren. De kleuren, de vormen, de bogen, het is een schitterend schouwspel van de natuur.  


Accommodatie: Red Feather Lodge of gelijkwaardig


Dag 8: Grand Canyon – Sedona – Montezuma – Scottsdale
We laten de Grand Canyon achter ons en rijden richting Sedona. Oak Creek Canyon wordt onderweg bezocht. Deze 25 km. lange kloof wordt vaak het kleine neefje van de Grand Canyon genoemd. Misschien iets minder spectaculair, maar zeker de moeite van het bezoeken waard.   

In de middag wordt een bezoek gebracht aan Montezuma Castle. Deze prachtig bewaard gebleven klifwoningen, rond het jaar 1400 gebouwd door de Sinugua indianen, is een absolute “must” om te bezoeken. Na een enerverende dag strijken we neer in Scottsdale waar we heerlijk in het zwembad kunnen gaan relaxen.

Accommodatie: Embassy Suites Phoenix of gelijkwaardig

Dag 9: Scottsdale – Palm Springs – Los Angeles
Het einde van de reis nadert. Helaas! Maar er worden nog 2 interessante plaatsen bezocht. Allereerst stopen we in Palm Springs. Amerika op zijn best! Luxe in het kwadraat. De rijke der rijken leven hier in een overdadige weelde. Er zijn meer golfterreinen dan voetbalvelden. Kijk je ogen uit! De dag wordt afgesloten in Los Angeles. 


Accommodatie: Holiday Inn LAX of gelijkwaardig (2 nachten)


Dag 10: Los Angeles
De stad waar Hollywood tot bloei kwam, waar de rijken elkaar opzochten in Beverly Hills, waar beroemdheden hun voetstappen achterlieten op de Walk of Fame, kortom, waar heel veel is te zien. Hou je camera gereed, want op elke hoek kan een beroemdheid staan. Nog optimaal genieten van de USA vandaag!


Optionele excursie
Tijdens deze excursie worden de beroemde stranden van Zuid California bezocht. Eerst staat Santa Monica, met de beroemde pier, op het programma. We rijden door naar Venice Beach en sluiten af in Marina del Rey, met de bekende jachthaven. Je kunt je hier vergapen aan de luxe cruiseschepen. De rijke der aarde hebben hier hun “bootje” liggen.


Dag 11: Los Angeles (hotel) – Luchthaven
Helaas zit de reis er bijna op. Vandaag alles inpakken, met de transfer naar de luchthaven en dan vermoeid maar met oh zo veel indrukken terug naar Nederland!

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief