Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Eastern Explorer 12 dagen/11 nachten

Reis over Canada’s originele ‘wilderness highways’ en ontdek de nederzettingen van de NieuweWereld, de oude grensroutes en de moderne multi-culturele steden van Oost-Canada.  Je zult onder de indruk zijn van de wilde rivieren, het gebergte van de Canadian Shield en de adembenemende kracht van de Niagara Falls. Ga terug naar de natuur met een walvissencruise (optioneel) vanuit Quebec en wanneer je Ontario’s noordelijke routes bewandelt. Voel de historie tot leven komen op de King’s highway en in Noord-Amerika’s enige ommuurde stad, ervaar de romantiek van de met kanalen doorkruisde steden, met keien geplaveide straatjes en in de stad voor de ultieme huwelijksreis.


Highlights
Toronto - Montréal - Quebec City - Ottawa - Algonquin NP - Midland - Niagara Falls

Bekijk hier het programma >>
 
Inclusief: 11x ontbijt, 1x lunch, 1x diner - Vervoer in moderne touring car - Ervaren chauffeur en reisleiding - Eersteklas accommodaties - Bagage afhandelingskosten - Lokale taxen - Sightseeing tours in Toronto, Montreal, Quebec City en Ottawa - Thousand Islands Cruise - Excursie in Algonquin Park - Bezoek Sainte-Marie among the Hurons - Bezoek aan Niagara Falls en de Skylon Tower - Hornblower Niagara Falls Cruise
      
Exclusief: Vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (via UStravel te boeken) - Overige maaltijden - Fooien - Overige optionele excursies
Toronto
Montreal
Quebec City
Ottawa
Niagara Falls

Text/HTML

Programma
Dag 1 - Aankomst in Toronto

Je arriveert op Toronto Pearson International Airport.

Vanaf hier wordt een transfer verzorgt naar jouw centraal gelegen hotel. Nadat je je aangemeld hebt bij de reisleiding en ingecheckt hebt, heb je de tijd aan jezelf.


Accommodatie - Chelsea hotel  (2 nachten)
 
Dag 2 - Toronto

Aan het ontbijt maak je kennis met de reisgenoten. Na het ontbijt gaan we Toronto ontdekken tijdens een stadsrondleiding. Ervaar deze kosmopolitische stad in al haar geuren en kleuren. Hoogtepunten zijn o.a. het Eaton Centre, het oude en nieuwe stadhuis, Casa Loma, Yorkville en de Universiteit van Toronto. De tour neemt je mee langs het Rogers Centre en de CN Tower, ook rij je langs de haven voor een complete impressie van de stad. De middag en de avond heb je vrij om naar eigen inzicht in te delen.


Dag 3 - Toronto naar Montreal

Na het ontbijt een vroeg vertrek voor een plezierige rit oostwaarts langs de noordkant van Lake Ontario waar je mijlenlang de golvende akkers van Ontario ziet. Onze eerste bestemming is de prachtige Thousand Islands regio, waar we aan boord gaan van een boot  voor een ontspannen cruise over de schilderachtige St. Lawrence rivier. Hierna gaan we verder richting Montreal.


Accommodatie - Delta Montreal (2 nachten)

Dag 4 - Montreal

In de ochtend gaan we na het ontbijt de op een na grootste Franstalige stad ter wereld bezoeken. Het dynamische Montreal omvat twee culturen van Canada  en je vindt hierdoor in deze stad een aparte mix van zowel historie als ook het moderne stadsleven. In het centrum van de stad bezichtigen we het Olympische complex, het charmante Old Montreal, Mc Gill University, de woonwijk Mount Royal en de bruisende winkelstraten. De middag heb je vrij te besteden.

’s Avonds kun je eventueel kiezen de optionele excursie of ‘Montreal by Night’, een schilderachtige trip naar het centrum met een etentje in een van de traditionele restaurants.


Dag 5 - Montreal naar Quebec City
Deze ochtend vertrekken we na het ontbijt uit het wereldse Montreal  en trekken via de Chemin du Roy, ofwel de Kings’ Highway, langs de noordelijke oever van de St. Lawrence River , diep Frans Canada in. Het werk aan deze historische route startte in 1731 en nam 6 jaar in beslag. Deze 280 kilometer lange route gold destijds als de langste weg ten noorden van Mexico.  Onderweg passeren we veel Frans-Canadese dorpjes voordat we arriveren in Quebec City. In deze ommuurde oude stad bezichtigen we o.a. Lower Town, de Citadel, Battlefields Park en de sierlijke stadspoorten.

Accommodatie
- Delta Quebec (2 nachten)

Dag 6 - Quebec City

Vandaag kun je deze prachtige oude stad en onderdeel van de Werelderfgoedlijst, zelf verkennen. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de optionele excursie naar Tadoussac inclusief een 3-uur durende walviscruise op de St. Lawrence River bij de monding van de Saguenay River. Stap aan boord van een boot die je met een beetje geluk oog in oog laat staan met ’s werelds grootste zoogdieren. Tijdens deze excursie bezoek je ook de spectaculaire Montgomery watervallen, welke 30 meter hoger zijn dan de Niagara watervallen. De rest van de dag kun je genieten van deze historische Frans-Canadese stad met haar nauwe straatjes en leuke boetiekjes.


Dag 7 - Quebec City naar Ottawa

Deze ochtend vertrekken we westwaarts langs Montreal en volgen we de St. Lawrence River westwaarts , steken we de grens met Ontario over om aan te komen in de hoofstad van Canada, Ottawa. Onderweg maken we een stop voor de lunch bij de Sucrerie de la Montagne, een authentieke  ‘sugar shack’, tevens een restaurant uit de dagen van de pioniers en gelegen in een bos met ahornbomen.  Aangekomen in Ottawa maken we eerst een tour door de stad, waar we de parlementsgebouwen zien, de huizen van de minister president en de generaal-gouverneur, het Rideau kanaal (onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst) en nog veel meer. De rest van de dag kun je zelf Ottawa ontdekken.


Accommodatie - Delta Ottawa (2 nachten)

Dag 8 - Ottawa

Het ontbijt is vandaag onderdeel van een excursie naar  Victoria Island waar we de Aboriginal indianen gaan ontmoeten en meer gaan leren over deze eerste bewoners van Ottawa. In de middag krijg je de gelegenheid om zelf op pad te gaan in Ottawa. De stad heeft veel musea en galerieën. In Sparks Street Mall zijn vele leuke winkels te vinden of misschien is een boottochtje door de stad een leuk idee.


Dag 9 - Ottawa naar Midland

Na het ontbijt gaan we deze dag verder westwaarts en voert de weg ons langs sprankelende meren, snelstromende beekjes, dichte bossen en voor dit noorden, karakteristieke dorpjes. Op weg naar Midland maken we een stop in het prachtige Algonquin Park waar we tijd maken voor een wandeling. Dit immense wildreservaat is tijdens de zomermaanden een favoriete bestemming voor veel kampeerders en tijdens uw wandeling krijg je een idee waarom dit reservaat zo geliefd is. Hierna rijden we verder naar de Muskoka regio, onze eindbestemming voor vandaag.


Accommodatie
- Best Western Plus Highland Inn (1 nacht) of Comfort Inn Midland (1 nacht)

Dag 10  - Midland naar Niagara Falls

Vroeg op voor een bezoek aan Sainte-Marie among the Hurons, waar we ook het ontbijt gebruiken. Deze niet te missen bezienswaardigheid is een replica van een 17e eeuwse vesting en het hoofdkwartier van de Franse Jezuīten missie voor de Huron stam en tevens de eerste Europese nederzetting in Ontario. Na het bezoek aan Sainte-Marie among the Hurons rijden we zuidwaarts voorbij Toronto en langs de vele boom- en wijngaarden naar Niagara Falls. Hier brengt een spannende boottocht met de Hornblower Niagara Cruises – Voyage to the Falls (de voormalige Maid of the Mist) ons tot onder de voet van de bulderende waterval, de Horseshoe Falls, een ervaring om nooit te vergeten! Ook brengen we een bezoek aan de top van de Skylon Tower  vanwaar je een spectaculair uitzicht heeft over de watervallen en het omringende gebied.  Hierna kun je eventueel kiezen voor een helikoptertour om de watervallen van bovenaf te bekijken of, indien je genoeg spektakel heb gehad, je kunt het IMAX theater bezoeken voor een fantastische film over de watervallen en haar historie op een doek welke van plafond tot vloer reikt. ’s Avonds kun je zelf de ‘honeymoon capital’ van Canada ontdekken.


Accommodatie - Hilton Hotel & Suites Falssview (1 nacht)

Dag 11  - Niagara Falls naar Toronto

We verlaten Niagara Falls langs de schilderachtige Niagara Parkway door het historische stadje Niagara-on-the-lake, waar elk jaar het Shaw festival plaatsvindt. Hier zie je een kleine, maar bloeiende gemeenschap, die er eer in schept haar 19e eeuwse historie levend te houden.

Je arriveert ’s middags in Toronto. ’s Avonds is er een ‘Farewell to Canada’ diner in de CN Tower.


Accommodatie - Chelsea hotel (1 nacht)

Dag 12  - Einde van uw reis

Na het ontbijt heb je wellicht nog wat gelegenheid voor wat last-minute shopping en is het tijd om afscheid te nemen. Een transfer naar de luchthaven wordt voor je verzorgd, zodat je op tijd kunt inchecken voor de vlucht terug naar huis.

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief