Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Explore the Capitol Region 12 dagen/11 nachten

Je start je reis in de hoofdstad Washington D.C.  In Washington D.C., Philadelphia, Colonia Williamsburg en Gettysburg komt historie tot leven. Bezoek de mooie havens van Maryland en de schoonheid van Shenandoah Valley.


Highlights
Washington DC - Philadelphia - Amish Country - Baltimore Harbor - Chesapeake Bay - Virginia Beach - Colonial Williamsburg - Shenandoah National Park

Bekijk hier het programma >>
 
Tempo
Genoeg tijd om te ontdekken.

Type
Ontdek de historische plekken van de USA.

Voorwaarden:     
- Vertrek is dagelijks mogelijk
- Standaard: 3-sterren hotels | Upgrade: 4-sterren hotels
- Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
- Gedurende speciale gelegenheden, zoals feestdagen, kan het zijn dat een accommodatie alleen tegen meerprijs beschikbaar is. Exacte prijzen beschikbaar bij reservering

- Deze fly-drive kun je modificeren naar jouw persoonlijke route

      
Inclusief: Huurauto van dag 1 t/m dag 12 (Alamo) - 11 hotelovernachtingen op basis van logies
      
Exclusief: Vluchten (vraag naar onze speciale Touroperating tarieven) - Entreegelden - Maaltijden - Parkeer-/tolgelden
Lancaster
Virginia Beach
Philadelphia
Washington D.C.
Gettysburg
Programma
Dag 1 - Washington, D.C.

Welkom in de hoofdstad van Amerika! Wanneer je aankomt op de luchthaven haal je de huurauto op en rij je naar jouw hotel voor de eerstkomende twee nachten. Jaarlijks bezoeken zo’n twintig miljoen toeristen Washington D.C. Gek genoeg (prettig!) zijn de meeste grote bezienswaardigheden nog steeds gratis toegankelijk.

    
Accommodatie

- Standaard: Comfort Inn Alexandria (2 nachten) | Upgrade: Churchill Hotel (2 nachten)


Dag 2 - Washington D.C.

Vandaag kun je de hoofdstad ontdekken, waar de meeste bekende bezienswaardigheden zich bevinden in de buurt van de National Mall, ook wel de ‘Nation’s Front Yard’ genoemd. Dit strekt zich uit van het Lincoln Memorial langs de Potomac tot de regeringsgebouwen en het Hooggerechtsgebouw op Capitol Hill. Langs de Mall vindt je het grootste gedeelte van de 18 musea van de stad, waaronder het Smitsonian, de oorlogsmonumenten en het Washington monument waarbij je naar de top van de obelisk kunt en wat ten zuiden van het Witte Huis is gelegen. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de nationale begraafplaats Arlington, de Library of Congres, de National Cathedral en de Washington National Zoo. Uiteraard is er in Washington meer te zien dan al deze historische bezienswaardigheden. Zo heeft de stad een bruisend nachtleven. Buiten restaurants van wereldklasse, vindt je er Broadway shows, shows met politieke satires en live muziek.


Dag 3 - Washington D.C. – Philadelphia, PA (ca. 136 ml/218 km)

Verlaat Washington in de ochtend en reis richting Philadelphia, de meest invloedrijke stad waar het de Amerikaanse Revolutie betreft. Je vindt hier het beroemdste symbool van de Amerikaanse Onafhankelijkheid, de 944 kg zware Liberty Bell, gelegen in het National Historic Park. Tegenover het park vindt je Independence Hall, de plek waar de door Thomas Jefferson geschreven Onafhankelijkheidsverklaring werd gemaakt en aangenomen op 4 juli 1776. Een ander uniek historisch stuk wordt bewaard in het Betsy Ross House. Het schijnt dat zij de eerste vlag der Verenigde Staten heeft genaaid onder het bewind van George Washington. "Philly" bestaat niet alleen uit historische bezienswaardigheden en feiten. De Philadelphia Zoo was de eerste nationale dierentuin van Amerika en biedt tegenwoordig onderdak aan zo’n 1.300 dieren. Het Please Touch museum heeft veel wisselende exposities en is uniek in de wereld, gericht op het jongere publiek.

   
Accommodatie

- Standaard: Holiday Inn Express Midtown Philadelphia (1 nacht) | Upgrade: Holiday Inn Express Midtown Philadelphia (1 nacht)


Dag 4 - Philadelphia – Bucks County – Lancaster County, PA (ca. 70 ml/118 km)

Op een uur rijden ligt Bucks County, een schilderachtig stadje vol historische betekenis. Aan de rand van de Delaware rivier vindt je het Washington Crossing Historical Park. Je kunt hier kajakken, kanoën en raften in Amerika’s meest historische rivier.


Reis verder naar Lancaster County waar je de aparte huizen van de Amish vindt en waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De Amish, die bekend staan als eenvoudige mensen, zijn zonder uitzondering de beste boeren ter wereld. Het is zeker de moeite waard je hier te laten rondleiden door een Amish huis als uit 1840 of een koetstocht te maken. Geniet van een middag shoppen; je vindt hier aardewerk, hand beschilderde tegeltjes en verschillende soorten kunst die het uitstekend doen als souvenir.

   
Accommodatie - Standaard: Amish View Inn & Suites (1 nacht) | Upgrade: Amish View Inn & Suites (1 nacht)

Dag 5 - Lancaster – Gettysburg, PA (ca. 74 ml/120 km)

Vandaag gaat het van Lancaster naar Gettysburg, gelegen aan de grens met Maryland. Je kunt hier het Gettysburg National Military Park bezoeken, welke herinnert aan de meest bloedige strijd uit de Burgeroorlog, waar in de zomer van 1863 51.000 slachtoffers vielen in slechts drie dagen tijd. In het park vindt je het Eternal Light Peace Memerial, het bezoekerscentrum, McMillan Woods Youth Campground en het Burgeroorlog museum. Het is mogelijk dit allemaal met de auto te bezoeken. Ook kun je een wandeling bij kaarslicht maken, begeleid door een gids, bij Farnsworth House Candelight Walks waar je door dezelfde straten loopt als eens de soldaten. ’s Avonds is het leuk te dineren in het oudste, meest historische pand van Gettysburg, de Dobbin House Tavern, gebouwd in 1776. De nacht breng je door in de Marriott Courtyard (STD) of het Best Western Historic Gettysburg (UPG)


Accommodatie - Standaard: Marriott Courtyard (1 nacht) | Upgrade: Wyndham Gettsburg (1 nacht)

Dag 6 - Gettysburg – Baltimore – Annapolis, MD (ca. 82 ml/131 km)

Vandaag reis je naar Baltimore, thuis van het wereldbefaamde Inner Harbor. Je kunt hier een bezoek brengen aan de onderzeeër Torsk uit de Tweede Wereldoorlog of met de lift naar de top van het World Observation Level voor een onvergetelijk 360 graden uitzicht over de stad en de haven. Je kunt een rondleiding krijgen op de USS Constellation, het laatste door de Amerikaanse marine gebouwde oorlogsschip met zeilen.


Zet jouw reis voort richting Annapolis, de hoofdstad van Maryland en een prachtige historische haven in de Chesapeake Bay. Je kunt hier het oudste, nog in gebruik zijnde provinciehuis bezoeken, het Maryland State House. Bezoek de stad of maak een tour over het terrein van opleidingscentrum van de marine, hoogtepunten hier zijn het scheepsbouwmuseum, het Hemdon Monument, het graf van de zeeheld John Paul Jones en het standbeeld Tecumseh.

   
Accommodatie

- Standaard: Best Western Annapolis (1 nacht) | Upgrade: Best Western Annapolis (1 nacht)


Dag 7 - Annapolis – Chesapeake Bay – Virginia Beach, VA (ca. 230 ml/368 km)

Geniet vandaag van een prachtige rit langs de kust wanneer je op weg gaat naar Virginia Beach in Virginia. Deze stad, ook wel de minst stressvolle stad van Amerika genoemd, staat bekend om haar gezonde lucht. Warme dagen, koele avonden, verfrissend water en zacht zand zijn een gegeven in Virginia Beach. Loop of fiets langs ’s werelds langste strand, terwijl je de kustlijn afzoekt naar dolfijnen.

   
Accommodatie - Standaard: Best Western Center Inn (2 nachten) | Upgrade: Wyndham Virginia Beach Oceanfront (2 nachten)

Dag 8 - Virginia Beach, VA

Vandaag kunt je bijvoorbeeld gaan kajakken met dolfijnen, jetskiën, sportvissen, wandelen door een wildreservaat of simpelweg heerlijk relaxen op het strand. Is dat te rustig voor jou, dan kunt je wellicht een bezoek brengen aan het Ocean Breeze Water Park, het Virginia Aquarium of gaan fietsen in het First Landing State Park. Op historisch gebied vindt je hier het Heritage by the Sea landmark, waar de geschiedenis van Virgina Beach haar oorsprong vond toen de beroemde pionier John Smith in 1607 op zijn reis vanuit Engeland naar de Nieuwe Wereld hier voor het eerst voet aan wal zetten.


Dag 9 - Virginia Beach – Williamsburg, VA (ca. 61 ml/98 km)

Laat Virginia Beach achter je en vertrek richting het koloniale Williamsburg. Ga meer dan 220 jaar terug in de tijd naar de Amerikaanse Revolutie. Williamsburg is één groot museum met meer dan 500 gebouwen, huizen en kroegen gereconstrueerd en gerestaureerd naar hun 18-eeuwse uiterlijk. Wat je niet mag missen zijn het Governors´s Palace, the Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Basset Hall. Natuurlijk is een bezoek aan Williamsburg niet compleet zonder ook een bezoek te brengen aan Jamestown, waar Amerika is ontstaan, en Yorktown, waar de onafhankelijkheid is geboren. Deze drie staan bekend als America´s Historical Triangle. Wanneer je in Jamestown bent, bezoek dan zeker het Jamestown Settlement living-history museum. Zeker zo belangrijk is het Yorktown Victory Center living-history museum.

 
Accommodatie

- Standaard: The George Washington Inn (1 nacht) | Upgrade: Westgate Historic Williamsburg (1 nacht)


Dag 10 - Williamsburg – Charlottesville, VA (ca. 121 ml/194 km)

Vandaag reis je naar Charlottesville, thuis van Thomas Jefferson en zijn nalatenschap, gelegen in de schaduw van de Blue Ridge Mountains. Wanneer je meer wilt weten over Thomas Jefferson, kun je hier zijn bejaardenhuis bezoeken, de Monticello Plantation en zijn geliefde Virginia University. Wandel door de botanische Monticello tuinen en bezichtig hier de verblijven van de 130 werknemers van weleer. Tegenover de plantage vindt je de Jefferson wijngaarden, welke tegenwoordig enkele van de beste wijnen uit Virginia bottelt.


Andere bezienswaardigheden zijn Ash Lawn Highland, thuis van Amerika´s 5e president, James Monroe, Historic Court Square en Michie Tavern uit 1784.
 
Accommodatie - Standaard: Skyland Resort (2 nacht) | Upgrade: Skyland Resort (2 nacht)

Dag 11 - Charlottesville - Shenandoah Valley, VA (ca. 63 ml/101 km)

Deze dag gaat het richting Shenandoah Valley. Bereid je voor om verbaasd te worden wanneer je de grotten van Luray bezoekt. Deze  grootste grotten aan de oostkust, met hun beroemde Giant Hall, een enorme ondergrondse kamer waar zich verbazingwekkende rotsformaties bevinden. Zeker zo indrukwekkend is het Shenandoah National Park, welke zich uitstrekt over 197.000 hectare land en bekend is om haar prachtige vergezichten. In het park vindt je een groot aantal activiteiten zoals wandelen langs de in totaal 500 mijl aan paden, paardrijden, fietsen, vissen en kanoën.


Dag 12 - Shenandoah Valley – Washington D.C. (ca. 95 ml/152 km)

Vandaag gaat je naar de luchthaven waar je de auto inlevert en zich klaarmaakt voor de vlucht naar huis.

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief