Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     

Air Canada is de grootste luchtvaartmaatschappij van Canada waarmee meer dan 35 miljoen passagiers per jaar naar ongeveer 180 bestemmingen vliegen. Air Canada heeft een uitgebreide vloot van meer dan 35 vliegtuigen met verschillende types Boeing, Airbus en Embraer toestellen.

 

 

Routes

Non-stop Amsterdam-Toronto
Air Canada vliegt dagelijks non-stop van Amsterdam naar Toronto. Deze route wordt in de winter vier keer per week aangeboden. In Toronto is er aansluiting naar meer dan 50 bestemmingen in Canada en 49 steden in de USA. 


Overstappen in Toronto naar de USA

De beste route naar de USA is via Toronto! Je gaat in Toronto niet door de Canadese douane maar direct naar US Customs. Na de formaliteiten identificeer je je bagage via grote TV schermen en als je niets aan te geven hebt kun je door naar je vlucht richting de USA. De vlucht Toronto-USA wordt daarmee een binnenlandse vlucht. 

Overige vluchten
Je kunt met Air Canada dagelijks vertrekken, op meerdere momenten van de dag naar alle grote steden in Canada. Vanwege het samenwerkingsverband met Lufthansa en United Airlines worden er routes uitgevoerd via Frankfurt, München en Londen Heathrow. Alle vluchten en routes van Air Canada, Lufthansa en United Airlines naar Noord Amerika zijn onderling te combineren. Ook kun je gratis een stop over maken in Noord-Amerika op de heen- en terugreis indien je een pakketreis boekt. 


Twee klassen aan boord
Economy Class
Beenruimte 82-84 cm
Gratis stoelreservering bij boeking
Mogelijkheid tot boeken van nooduitgang of 1e rij tegen een kleine toeslag
Keuze uit verschillende maaltijden (alleen gratis op trans-Atlantische vluchten)
Gratis (alcoholische) dranken
Personal touchscreen met meer dan 600 uren in-flight entertainment
USB en stopcontact (110v) in iedere stoelrij.

 

International Business Class:
Comfortabele 180 graden ‘Flatbed’ suites
Groot hoofdkussen en dekbed
Uitstekende maaltijden en dranken van Canadese signatuur
Meer dan 600 uren in-flight entertainment op touchscreens
USB en stopcontact (110v) in iedere stoelrij
Toegang tot Maple Leaf Lounge en Star Alliance Lounge
Concierge service


 

Bagage 
Toegestane hoeveelheid bagage
In de Economy Class mag elke passagier 1 stuk bagage van max. 23 kg gratis inchecken. De totale afmetingen van ieder ingecheckt voorwerp niet groter zijn dan 158 cm. In de International Business Class mag elke passagier 2 stuks bagage inchecken van elk max. 32 kg per stuk.

Handbagage
Passagiers mogen 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 23 x 40 x 55 cm. Daarnaast mag je nog 1 persoonlijk artikel zoals een laptoptas, kleine handtas of cameratas meenemen met een maximale afmeting van 16 x 33 x 43 cm. Het maximale gewicht per stuk handbagage bedraagt 10 kg.

Afwijkende bagage
Het inchecken van afwijkende bagage zoals sportuitrusting, muziekinstrumenten of kampeerspullen is aan speciale regels gebonden. Je kunt deze hier lezen.

Check in
Air Canada check-in
U kunt 24 uur voor vertrek inchecken. 

Klik hier om online in te checken >>  

Openingstijden van de incheckbalie
Air Canada raadt aan om 3 uur voor vertrek in te checken voor intercontinentale vluchten. Je dient te beschikken over de juiste reisdocumenten als een geldig paspoort en eventuele visa voor de bestemming.
Op vele luchthavens in Noord Amerika maar ook op Schiphol check je in bij een zogenaamde check-in kiosk. Dit is een zuil met een computer waar je je paspoort scant en je je boarding pass ontvangt als je nog niet via de website hebt ingecheckt. Vervolgens geef je je bagage af bij de bagage drop off balie. 

Sluiting van de incheckbalie en kiosk
De vlucht sluit 1 uur voor vertrek. Het is dan niet meer mogelijk om in te checken. 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief