Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinformatie

Yellowstone National Park is het oudste nationale park ter wereld en heeft daarmee een voorbeeld gesteld voor andere nationale parken. Het park werd gesticht op 1 maart 1872 en de oppervlakte van het park beslaat ongeveer 8900 vierkante kilometer. De plek staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur en bijbehorende geisers. Het nationale park is ook een van de beste plekken om wilde dieren te spotten. Zo lopen hier onder andere nog grizzlyberen, bizons en elanden rond.

Yellowstone rivier

In het park stroomt de gelijknamige rivier en is een enorm meer te vinden. De naam Yellowstone stamt af van de gele klei die op de oevers van de rivier te vinden is en in het park op vele plaatsen de grond heeft gekenmerkt. Je zult naast de kenmerkende gele kleur in het park nog vele andere kleuren opmerken die veroorzaakt worden door bepaalde bacteriën die hier in de grond zitten. Het Yellowstone Lake, wat middenin het park ligt, is het hoogstgelegen meer van Noord Amerika en ligt op ruim 2300 meter boven de zeespiegel. Op sommige plaatsen borrelen diep op de bodem gassen omhoog, die de watertemperatuur hoog doen oplopen.


Old Faithful

Doordat de grond erg poreus is wordt alle regen en sneeuw die er jaarlijks valt, snel opgenomen in de grond. Hier wordt het door magma opgewarmd totdat het begint te koken. Door het hele park vinden er hierdoor kleinere en grotere uitbarstingen plaats. De bekendste geiser is de Old Faithful, die zijn naam dankt aan de voorspelbaarheid van uitbarsten. Je zal zien dat dit inderdaad het geval is. Ongeveer elk uur spuit deze geiser een enorme hoeveelheid stoom, tot wel 45 meter hoogte, om vervolgens weer een uur tot rust te komen. Ontdek dit wonderlijke park per auto via de rondweg die langs de meeste bezienswaardigheden loopt. Ook kunt je talloze wandel- en fietstochten maken die je het prachtige park van dichtbij laten meemaken.


Weersverwachting
Yellowstone National Park
Weeronline.nl - Meer weer in Yellowstone National Parkweeronline.nl Altijd jouw weer
Highway
Old Faithful
Yellowstone River
Lower Falls
Geiser
Old Faithful
Yellowstone mule deer
Trail
Waterval

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief