Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
The Southern Blues Tour 16 dagen/15 nachten

Deze speciaal voor de Blueskrant-lezer gemaakte reis, neemt je mee langs de Amerikaanse blueshistorie van het Zuiden! Start in New Orleans en rijd door het broeierige Louisiana, pak de Blues Highway 61 langs de ‘mighty Mississippi’, richting Memphis. Zie Nashville, Montgomery, Alabama, en pak nog een paar stranddagen mee voordat  je vanaf New Orleans weer terug naar huis vliegt.


Highlights

New Orleans- Natchez - Clarksdale - Memphis - Nashville - Montgomery - Pensacola Beach - en heel veel blues!


Bekijk hier het programma >>
 

Voorwaarden:     
- Vertrek is dagelijks mogelijk in de periode mei t/m oktober 
- Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
- Gedurende speciale gelegenheden, zoals feestdagen, kan het zijn dat een accommodatie alleen tegen meerprijs beschikbaar is. Exacte prijzen beschikbaar bij reservering

      
Inclusief:

- 15 hotelovernachtingen op basis van logies (+ 8 x gratis ontbijt)
- Huurauto (Alamo, type Midsize SUV
- Oak Alley Plantation Tour en rondleiding Sun Studio's in Memphis

      
Exclusief:

  Entreegelden - Maaltijden - Parkeer-/tolgelden - Persoonlijke uitgaven

Programma
Dag 1 t/m 3: New Orleans

Bij aankomst op de luchthaven, haal je direct je huurauto op om naar je hotel voor de komende 3 nachten te rijden. Je hotel is gelegen bij het French Quarter, het uitgaansgebied van New Orleans. Je vindt er ontelbare jazz en blues clubs en ook het eten is fantastisch.  Op elke straathoek vind je straatmuzikanten, maar ga je liever naar een club, dan kun je bijvoorbeeld naar Decatur Street of Frenchmen Street. Hier vind je the House of Blues, the Blue Nile of bijvoorbeeld the Louisiana Music Factory. Begin je dag ‘s ochtends in Café du Monde aan Decatur Street met koffie en de befaamde New Orleans beignets, voordat je de stad gaat verkennen. Een leuke manier is om dit per koets te doen, maar ook bijvoorbeeld door een Food Tour te boeken, zo ontdek je de leukste plekjes! Verweven in de cultuur van New Orleans is natuurlijk Mardi Gras en niet te vergeten Voodoo en in alles zit muziek. Een leuk, gratis bluesfestival is het Crescent City Blues and BBQ Festival in Lafayette Square Park.

 
Accommodatie - Holiday Inn Chateau Lemoyne ***(3 nachten)
   
Dag 4 en 5: New Orleans – Natchez (172 mijl/275 km)
Onderweg naar historisch Natchez rij je via Vacherie, waar je een tour krijgt over Oak Alley Plantation, een echt plantagehuis met bijbehorende vroegere slavenverblijven. Buiten dat het één van de mooiste nog bestaande plantagehuizen is en opduikt in een aantal films, waarvan ‘Interview with the Vampire’ één van de bekendste is, krijg je hier een goed idee hoe het er vroeger tijdens de slavernij aan toe ging. Je kunt hier zeker 2 uur doorbrengen. Eind van de middag kom je aan in Natchez, gelegen aan de Mississippi, waar in veel restaurants live de blues wordt gespeeld. Tips: Rolling River Bistro, Biscuits & Blues, Bobby J’s Lounge. Ook heeft het een eigen festival, het Natchez Bluff Blues Festival, wat in april plaatsvindt. In het naastgelegen plaatsje Ferriday vind je Delta Music Museum.

Accommodatie - Days Inn** (2 nachten, inclusief ontbijt)                            

   
Dag 6: Natchez – Clarksdale (217 mijl/347 km)
Via de Blues Highway 61 met haar Blues Markers bij alle belangrijke historische punten langs de route, rij je door de Mississippi Delta tussen de katoenvelden naar ‘The Birthplace of the Blues’ Clarksdale, waar je the Crossroads vindt, de plek waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht, het Delta Blues Museum en waar je natuurlijk je avond doorbrengt in de Ground Zero Bluesclub van acteur Morgan Freeman, Po’ Monkey Juke Joint of in de Juke Joint Chapel in the Shack Up Inn! Clarksdale is ook de geboorteplaats van legende Muddy Waters. Breng overdag een bezoek aan de Cat Head Delta Blues & Folks Art Store, waar je alles vindt over de blues.
Op de route van Natchez naar Clarksdale kom je langs Vicksburg en haar Military Park. Je kunt dit met je auto bezoeken. Hier is de oorlog tussen Noord en Zuid bevochten.
Ook kom je langs Indianola, voor de blues-liefhebber een niet te missen stop, aangezien je hier het B.B. King museum vindt, waar deze grootheid ook begraven ligt. Ook vind je hier Club Ebony, één van de belangrijkste Afro Amerikaanse nachtclubs, waar artiesten als Ray Charles, Count Basie, B.B. King -die het in 2008 ook gekocht heeft- hebben opgetreden.
Ga je hier lunchen, bezoek dan The Crown, gelegen in de hoofdstraat.
 
Accommodatie - Hampton Inn**+  (1 nacht)

Dag 7 t/m 9: Clarksdale – Memphis (76 mijl/122 km)
Vandaag rijd je het laatste stuk van de Mississippi Blues Trail naar Memphis. Maak een lunchstop in Tunica voor een portie Fried Green Tomatoes in het Café Hollywood, ook een stop op de Blues Trail en bekend van ‘Walking in Memphis’ van Mark Cohn. Ook het Tunica Visitor Center is de moeite waard, in dit oude treindepot vind je namelijk ook het Gateway to the Blues Museum.
Je hotel in Memphis ligt dicht bij het beroemde Beale Street, waar overal de blues wordt gespeeld! Een tour door de beroemde Sun Studios is inbegrepen, maar bezoek zeker ook Stax Records, het Rock and Soul Museum en natuurlijk Graceland.
 
Accommodatie - Doubletree Memphis Downtown***  (3 nachten, inclusief ontbijt)

Dag 10 en 11: Memphis – Nashville (212 mijl/339 km)
Je kunt direct doorrijden, maar je zou ook via Tupelo, geboorteplaats van Elvis, of Muscle Shoals, waar je de Muscle Shoals Sound Studios en de Fame Recording Studios vindt, naar Nashville kunnen rijden. Nashville gaat zeker niet alleen over country muziek. Hier vind je een aantal geweldige Blues clubs, zoals de BB King Blues Club, Bourbon Street Blues and Boogie Bar of Papa Turneys BBQ, maar je kunt ’s avonds ook een tour op een riverboat maken, waar live gespeeld wordt.
 
Accommodatie - Red Roof Inn Nashville Fairgrounds** (2 nachten)

Dag 12: Nashville – Montgomery (281 mijl/450 km)

Montgomery speelde een belangrijke rol in het burgerrechten verhaal, iedereen kent wel het verhaal van Rosa Parks, en mag daarom niet ontbreken. In het centrum vind je veel bars met live muziek.

    
Accommodatie - Microtel Inn & Suites**  (1 nacht, inclusief ontbijt)

Dag 13 en 14: Montgomery – Pensacola Beach (173 mijl/277 km)
Even relaxen aan het spierwitte strand van Pensacola, ga heerlijk zwemmen in het azuurblauwe water of huur een kajak. ’s Avonds kun je één van de vele lokale bars of restaurants bezoeken. Je vindt er veel kleine, lokale bierbrouwerijen, waar je buiten bierproeven, vaak ook heerlijk kunt eten.
    
Accommodatie - Travelodge Pensacola Beach**  (2 nachten, inclusief ontbijt)

Dag 15 en 16 Pensacola Beach – New Orleans (211 mijl / 337 km)
Ben je de eerste dagen nog wat vergeten te zien of wil je nog die ene leuke bluesclub bezoeken, dan heb je nu nog je kans, voordat je naar huis vliegt!
   
Accommodatie - Royal St. Charles***  (1 nacht)


  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief