Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
canada-groepsreis
Southwest Sampler 15 dagen/14 nachten

Met een kleine groep maak je een fantastische reis door het zuidwesten van Canada. Je begint in Vancouver en reist daarna voor een aantal dagen naar het prachtige Vancouver Island waar je onder andere Victoria, Parksville en Tofino bezoekt. Daarna steek je weer over naar het vaste land om hier een bezoek te brengen aan Manning Park, Osoyoos, Kelowna en Shuswap. Tijdens deze reis overnacht je niet alleen in hotels, maar ook op een woonboot en een ranch!

Highlights: Vancouver - Vancouver Island - Manning Park - Osoyoos - Kelowna - Shuswap


Bekijk hier het programma >>

Inclusief: 13 hotelovernachtingen - 1 overnachting op een woonboot - 5 x ontbijt - 2 x diner - ferry overtochten - excursie Port Renfrew, Cathedral Grove en whale watching - Hot Springs Cove - wijntours - trail ride bij de guest ranch

Exclusief: Vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (via UStravel te boeken) - Overige maaltijden - Fooien - Overige optionele excursies

vancouver
victoria
victoria-gardens
tofino
kelowna
osoyoos
shuswap

Text/HTML

Programma
Dag 1: Vancouver
Na aankomst in je hotel in Vancouver maak je kennis met de reisleider en je mede-avonturiers van deze reis. Na een uitleg over de reis die vanaf nu echt van start gaat, geniet je van een lekker diner in één van de geroommeerde restaurants van Vancouver. 


Dag 2: Vancouver – Vancouver Island (Victoria) (ca. 115 km.)

We steken vandaag direct over naar Vancouver Island. Geniet onderweg van het prachtige landschap van de Gulf Islands. Na aankomst in Victoria kun je een bezoek brengen aan de wereldberoemde Butchart Gardens, een prachtig kasteel of aan de regeringsgebouwen. Ook is het leuk om de haven te bezoeken. 


Dag 3: Victoria

Een hele dag om Victoria te verkennen. Optioneel kun je excursie maken naar Botanical Beach Port Renfrew, met zijn unieke geologische en botanische poelen, en de Juan de Fuca trail langs de kust lopen. 


Dag 4: Victoria – Parksville (ca. 150 km.)

We reizen vandaag naar Parksville. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de Duncan totempalen welke afstammen van de Cowhican indianen. Ook wordt er gestopt bij de Chemainus artsy outlets. In Parksville gaan we naar het grottenstelsel van de Horne Lake Caves en wandelen we naar de Little Qualicum Falls, gelegen aan de Alberni Scenic Highway. Genieten van mooie plaatjes dus! Ook verkennen we de beroemde Coombs Market. Even relaxen op de één van de mooiste stranden van British Columbia. Dat kan!


Dag 5: Parksville – Tofino (ca. 175 km.)

We steken Vancouver Island over naar Tofino. Onderweg stoppen wij bij Cathedral Grove om de torenhogen bossen te bewonderen. Daarna door naar Tofino, een kleine plaats met nog geen 2000 inwoners, maar onder toeristen staat het bekend als dé plek voor het spotten van walvissen. 


Dag 6: Tofino

Vandaag staat er wat op het programma wat op de ‘bucket-list’ van velen staat! We gaan een whale-watching tour maken bij Hot Springs Cove. Houd de camera in de aanslag! In Hot Springs Cove gaan we ook ontspannen in de warmwaterbronnen, een heerlijke ervaring! 


Dag 7: Vancouver Island -  Squamish (ca. 110 km.)

We reizen terug naar de oostkant van het eiland en nemen de veerboot terug naar het vaste land waar we via de ongelofelijk mooie Sea-to-Sky Highway naar Squamish reizen. In deze schilderachtige omgeving is van alles te beleven, welk niveau van adrenaline je ook zoekt. 


Dag 8: Squamish - Vancouver (ca. 65 km.)

Ook vandaag kunnen we weer genieten van de Sea-to-Sky Highway. Onderweg brengen we een bezoek aan het beroemde Stanley Park, het stadspark van Vancouver waar je prima kunt wandelen en fietsen. Maar dat niet alleen, je vindt er onder andere ook een aquarium, stranden, tuinen en een trein waarmee je het park kunt verkennen.


Dag 9: Vancouver – Manning Park (ca. 220 km.) 

We verlaten Vancouver en reizen naar Manning Park waar je prachtige wandelingen kunt maken en waar je je waant in Alpenlandschappen. Prachtige meren, groene bossen en mooie landschappen spelen vandaag de hoofdrol. 

Dag 10: Manning Park – Osoyoos (ca. 180 km.)
We laten Manning Park achter ons en gaan op weg naar Osoyoos. Bij Spotted Lake maken we een stop. Dit meer heeft een zeer hoog zoutgehalte en wanneer hier het water verdampt ontstaan er kringen van mineralen, vandaar de naam Spotted Lake. Osoyoos staat bekend om zijn wijngaarden en fruitteelt, maar ook om Osoyoos Lake waar je kunt ontspannen op de mooie stranden. 

Dag 11: Osoyoos – Kelowna (ca. 125 km.)
We rijden vandaag richting het noorden en onderweg zien we de verschillende Okanagan meren waar we ook een aantal winery’s bezoeken. Via het Penticton kanaal gaan we verder naar Kelowna, één van de belangrijkste steden van deze regio. 

Dag 12: Kelowna
Vandaag heb je de hele dag de tijd om Kelowna te verkennen. Bezoek Myra Canyon, maak een boerderijen-tocht of breng de dag door aan het meer. Op zoek naar wat snellers? Je kunt hier ook een ritje maken in bijvoorbeeld een Lamborghini. 

Dag 13: Kelowna – Shuswap (ca. 140 km.) 
We verlaten het Okanagan gebied en zetten de reis voort naar Shuswap waar we bij Shuswap Lake aan boord gaan van de Remote Escape woonboot. Dit is tevens de plek waar we deze nacht verblijven. 

Dag 14: Shuswap – Guest Ranch (ca. 120 km.)
Na terugkomst in de haven van Shuswap Lake reizen we langs mooie turquoise wateren naar een guest ranch. In de middag maken we hier een mooie tour. Wanneer de avond valt genieten we samen nog van een laatste diner met de groep. 

Dag 15:  Guest Ranch – Vancouver (ca. 320 km.)
De laatste dag van de reis is aangebroken. Via de Coquihalla Highway reizen we terug naar Vancouver vanwaar je terug reist naar huis. 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief