Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinformatie
Edmonton is de hoofdstad van Alberta, Canada en is bekend om zijn rivier “North Saskatchewan River” en bloeiende muziek- en kunstgemeenschap.

De stad ligt langs één van de twee oost–west railverbindingen die Alberta met alle grote steden en de oost- en westkust van Canada verbindt. In Edmonton vind je één van de grootste winkelcentra ter wereld, West Edmonton Mall genaamd. In dit winkelcentrum vind je veel winkels maar ook een gigantisch waterpark, meer, schaatsbaan, minigolfbanen, 21 bioscopen, casino en een attractiepark! Met een bezoek aan dit winkelcentrum ben je verzekert van een aangename tijd!

Om te zien waar de lokale bevolking zijn tijd besteedt kun je een bezoek brengen aan het Whyte Avenue district. Deze buurt is gesitueerd naast de universiteit van Alberta. Het oudste deel van de stad is het Old Glenora District. Deze buurt ligt ten westen van het stadscentrum van Edmonton. In deze buurt zijn unieke winkeltjes gevestigd, maar ook leuke barretjes en uitstekende restaurants.

Voor de prachtige natuur van Edmonton is het een aanrader om The Muttart Conservatory te bezoeken. Deze botanische tuin is gelegen nabij het centrum van Edmonton. Het gebouw bestaat uit 4 piramidevormige gebouwen waar een diversiteit aan tropische planten en bloemen uit verschillende klimaten te bezichtigen zijn. Ieder jaar wordt in het Muttart Conservatory een ander thema tentoongesteld. Ook is het gebied rondom Edmonton zeer geschikt om te wandelen! Er zijn verschillende trails te vinden in dit gebied.

Winspear Centre

In het hart van Edmonton is het Winspear Centre gelegen. Een prachtig concertgebouw, bekend om de prachtige akoestiek is een bezoek absoluut waard. Of je een klassiek concert of een optreden van een rockband bezoekt, de ambiance is dermate indrukwekkend, dat je deze ervaring niet meer zult vergeten! 

Weersverwachting
Edmonton
Weeronline.nl - Meer weer in Edmontonweeronline.nl Altijd jouw weer
North Saskatchewan River
Muttart Conservatory
West Edmonton Mall

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief