Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
bestemmingsinformatie

Deze omgeving kreeg de titel National Park in 1994 en ligt in het oosten van Californië en een klein gedeelte ligt in de staat Nevada. Death Valley is een van de grimmigste plaatsen op aarde en tevens ligt hier het laagste punt van het westelijk halfrond. ‘Badwater Basin’ ligt op ongeveer 85 meter onder zeeniveau en kenmerkt zich vooral door de enorme zoutvlakte en extreme temperaturen die er jaarlijks gemeten worden. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten werd bedroeg maar liefst 56,7 graden Celsius! Het snikhete, laaggelegen gebied wordt omringd door hoge bergtoppen waar het klimaat weer anders is, maar ook hier is het gedurende de zomermaanden erg warm. De aanwezige dier- en plantsoorten hebben zich aangepast aan de barre omstandigheden, waardoor er veel opmerkelijke natuur te vinden is.

Death Valley biedt verschillende bezienswaardigheden. Centraal in het nationale park, aan de hoofdweg CA-190, ligt het kleine plaatsje Furnace Creek, waar zich ook een bezoekerscentrum bevindt. Hier kun je veel informatie krijgen over de weersomstandigheden en beste routes. Er is zelfs informatie in het Nederlands beschikbaar. 

Zabriskie Point

Wanneer je ten zuiden van Furnace Creek, de CA-190 volgt, vind je Zabriskie Point. Vanuit hier heb je uitstekend uitzicht op de omgeving, In de verte kun je ook de zoutvelden zien liggen. Ook zijn er enkele korte wandelroutes rondom Zabriskie Point waar je kunt genieten van wat Death Valley je te bieden heeft.


Dante's View 

Bezoek ook zeker Dante’s View. Dit is een uitzichtpunt dat op bijna 1700 meter hoogte is gelegen. Vanwege de hoogte zijn de temperaturen hier ook een stuk aangenamer dan in het laag gelegen deel van het park. Vanuit hier heb je verreweg het beste uitzicht over de hele omgeving.


Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn prachtig. Een hotelovernachting in of vlakbij het park is dan ook zeker aan te raden. Let er in ieder geval altijd op dat je met voldoende brandstof, eten, maar vooral water op pad gaat. Nog steeds zijn er veel onverharde wegen, die minder goed begaanbaar zijn. Bovendien kan er maar op weinig plaatsen worden getankt.


Vakantie naar Amerika? Start dan hier jouw Amerika reis!

Weersverwachting
Death Valley Junction
Weeronline.nl - Meer weer in Death Valley Junctionweeronline.nl Altijd jouw weer
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief