Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
bestemmingsinformatie

San Francisco is de stad van de Golden Gate Bridge en doet het meest ‘Europees’ aan van de Amerikaanse steden in het westen van de Verenigde Staten. Vaak is de Golden Gate Bridge omgeven door mist, waardoor er een mysterieuze sfeer omheen hangt. Daarnaast is San Francisco ook bekend van het eiland Alcatraz, waar een voormalig zwaarbewaakte gevangenis op gevestigd is. Een leuke manier om deze heuvelachtige stad te verkennen, is met de bekende ‘cable car’. Je kunt bij Fisherman’s Wharf, waar het altijd een drukte van belang is, uitstappen. Hier vind je vele visrestaurants en kun je heerlijk snuffelen bij alle kraampjes en in de winkels.

San Francisco is één van de meest multiculturele steden van de Verenigde Staten. Deze smeltkroes aan culturen vind je terug door de gehele stad. Je kunt een bezoek brengen aan de grootste ‘Chinatown’ van de VS. Naast inwoners van Chinese afkomst wonen er ook veel Italianen, Japanners, Mexicanen, Russen en Afro-Amerikanen in San Francisco.

Wanneer je met een auto in de stad bent, dien je zeker een keer het bochtige Lombard Street te rijden.  

Kortom: San Francisco is een bijzonder sfeervolle stad, die een bezoek zeker waard is. 

Vakantie naar Amerika? Start dan hier jouw Amerika reis!

 

Leuk om te doen in San Francisco

Alcatraz

Alcatraz is een absolute must-see wanneer je in San Francisco bent. Op het eiland is de voormalige gevangenis gevestigd die tussen 1934 en 1964 de zwaarste criminelen van Amerika plaats bood. Dagelijks wordt het eiland druk bezocht en wordt een goed beeld geschetst van het gevangenisleven destijds. Daarnaast is er op het eiland een grote diversiteit aan bloemen en planten te vinden, die door toenmalige gevangenen geplaatst zijn.

Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken bieden wij daarvoor een speciale tour aan. Naast het bezoek aan Alcatraz zelf, kunt u gebruik maken van de Hop on Hop off bus, waarmee je binnen 72 uur op 25 plaatsen in de stad in- en uit kunt stappen. Je rijd hiermee onder meer door Downtown San Francisco, over de Golden Gate Bridge en het Golden Gate Park. ’s Avonds kunt u gebruik maken van de anderhalf uur durende San Francisco Night Tour, waarbij je verschillende wijken, waaronder Chinatown, zal bezoeken. Op Alcatraz krijg je de beschikking over een audio-gids, zodat je vrij bent om over het eiland rond te wandelen.

Voor meer informatie over de inhoud en de prijzen van deze tour, kun je contact met ons opnemen via 024-6778750 of per

e-mail.

Hop on Hop off tour

Om in relatief korte tijd veel bezienswaardigheden van een stad te bekijken, is een hop on hop off-tour een prima keus. In San Francisco worden veel verschillende tours aangeboden. Zo kun je per bus alle bezienswaardigheden van de stad bekijken, maar kun je ook onder meer per bus de Golden Gate Bridge bezoeken en het ten noorden van de stad gelegen Muir Woods. 

Voor meer informatie over de prijzen en het verschillende aanbod, kun je contact met ons opnemen via 024-6778750 of per

e-mail.

Golden Gate Bridge per fiets

De bekende Golden Gate Bridge kan uitstekend per fiets worden bedongen. Deze 3 uur durende fietstocht brengt je langs de noordkust van de stad, via onder meer de haven, in de richting van de Golden Gate Bridge. De bijna 3 kilometer lange brug geeft een geweldig uitzicht over de omgeving, wanneer het niet mistig is. Eenmaal aan de overkant bevindt zich het stadje Sausalito, waar je kunt winkelen en op een terrasje kunt genieten van het prachtige uitzicht op de baai van San Francisco. Wanneer je nog energie genoeg heeft, kun je ervoor kiezen om per fiets terug te keren naar de stad. Maar ook is er een ferry voor je geregeld, die je kosteloos terugbrengt naar de startplaats.


Voor meer informatie over deze tour kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Segway tour

In San Francisco worden verschillende segway-tours georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld per segway de hele stad doorkruisen, of meedoen met een speciale nachttour. Wat dacht je van een ritje over het slingerende Lombard Street? Er zijn tours voor gevorderde en beginners. Voorafgaand zal je daarbij een korte segway-training worden aangeboden. In feite kan iedereen hier dus aan deelnemen!


Voor meer informatie over de verschillende tours, kun je contact met ons opnemen via 024-6778750 of per

e-mail.

Napa Wine Tour

Ten noorden van de stad bevindt zich een groot gebied waar uitstekende wijnen worden geproduceerd. Je kunt verschillende wijnhuizen bezoeken en deelnemen aan proeverijen waarbij je van alles wordt geleerd over de technieken die gebruikt worden. De meeste excursies naar de wijngebieden duren een volledige dag, sommige daarvan worden gecombineerd met andere bezienswaardigheden zoals de nabijgelegen Redwoods of shopping-outlets.


Voor meer informatie over de inhoud en prijzen van de verschillende excursies, kun je contact met ons opnemen via 024-6778750 of per

e-mail.

Lombard Street

Vanaf vele kanten te bekijken, maar overal boeiend. Het blijft een belevenis, het bezoeken van deze straat. In een kwartiertje heb je alles gezien, maar je heb dan wel al heel veel foto's gemaakt. Je kunt deze straat per fiets, te voet of per auto bezoeken. Let op; de vele bochten vragen optimale stuurkunst, ook voor de fietsers!

Weersverwachting
San Francisco
Weeronline.nl - Meer weer in San Franciscoweeronline.nl Altijd jouw weer

Onze San Francisco beleving

Het is heerlijk zonnig weer - high in the seventies- en de San Francisco Bay ligt er prachtig bij. Fisherman’s Wharf ‘s morgens rond 10.00 uur, volop leven, veel  mensen die allemaal genieten van deze heerlijke lentemorgen en de sfeer is ontspannen. Vandaag weer een bijzondere dag, we gaan mountainbiken. 
 
Langs de boulevard, richting Golden Gate. Een prima fietspad loopt langs de kust omhoog en langzaam zien we achter ons de skyline van San Francisco verdwijnen. Dan staan we onderaan de Golden Gate en even later fietsen we op de brug. Fantastische vergezichten zijn ons deel. Ongelofelijk veel unieke fotomomenten, selfies met een camera, ook toen al in.  
 
Aan de andere kant fietsen we langzaam weer naar beneden richting Sausalito, het kunstenaars-plaatsje waar je de sfeer van de sixties weer helemaal voelt.  Heerlijk lunchen in het haventje met een fantastisch uitzicht, de zon op ons gezicht.
Eind van de middag stappen we op de veerboot van Sausalito naar Fisherman’s Wharf. Nog even langs Alactraz varen en we zijn weer terug.  

Een dag op de fiets in San Francisco. Een ‘must do’. 


Pier 39
Golden Gate Bridge
San Francisco
Painted Ladies
Alcatraz
San Francisco
Alamo Square
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge
Lombard Street
Cable cars
Chinatown
Haven
Oakland Bay Bridge
Alcatraz

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief