Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinformatie
Chicago, Illinois is na New York en Los Angeles de derde meest bevolkte stad van de Verenigde Staten en is gelegen in het noorden aan Lake Michigan. De stad biedt voor ieder wat wils. Het biedt 's werelds grootste collectie aan moderne architectuur van o.a architect Frank Lloyd Wright, indrukwekkende wolkenkrabbers zoals de Willis Towers (voorheen Sears Towers) en levendige jazz en blues clubs. Chicago is eveneens een stad voor sportievelingen. Het is de thuisbasis van de Chicago Bulls en eens per jaar vindt hier de LaSalle Bank Chicago Marathon plaats.     

Chicago is ook een van de belangrijkste Amerikaanse cultuursteden. Bij de oorsprong van muziekstijlen als blues, jazz, gospel en house heeft de stad een vooraanstaande rol gespeeld. Deze stijlen kunt je nog terugvinden in verschillende bars in de stad. Wil je een Chicago-lekkernij eten, ga dan voor de Chicago Hotdog en Chicago-stijl pizza!    

Als je de stad zelf wilt ontdekken kun je een bezoek brengen aan een van de vele musea of winkelcentra nabij Magnificent Mile. Ook kun je terecht bij een van de duizenden restaurants of het wereldberoemde aquarium.    

Chicago is van nature een stad waar het vaak waait. Dit komt o.a. door de ligging nabij Lake Michigan. De bijnaam “Windy City” komt dus niet uit de lucht gevallen. 

In de zomer is het erg warm en vochtig in Chicago, dit is dan ook het seizoen waarin de meeste regen valt. In de winter is het koud en als er neerslag valt is dit meestal in de vorm van sneeuw. Houd er rekening mee dat er ieder jaar wel een aantal sneeuwstormen over Chicago heen waaien! 
   
Leuk om te doen in Chicago

360 Chicago

Vanaf het platform in de voormalige John Hancock Tower heb je een geweldig zicht over de stad Chicago en omliggend gebied. Bij mooi weer kun je zelfs 4 verschillende staten zien liggen vanaf het ruim 300 meter hoge observatiedeck.

First Lady River Cruise

Tijdens deze cruise kun je een groot deel van de stad bezichtigen vanaf het water. De verschillende boten zijn luxe ingericht en voorzien van een open dek op het dak, zodat je een perfect uitzicht hebt over alle prachtige gebouwen die er te zien zijn.


Chicago Skyline Lake Tour

Deze 40 minuten durende boottocht langs de kust van Lake Michigan, geeft je een geweldig beeld van de skyline van Chicago. Aan boord word je voorzien van allerlei informatie over de stad en gebouwen die je ziet. Onder meer de Hancock Tower, de Willis Tower en Shedd Aquarium zijn vanaf het water te bezichtigen.


Inside Chicago & Pizza

Tijdens deze excursie doorkruis je de hele stad, van noord naar zuid en van oost naar west. Je ziet onderweg onder meer het Millenium Park, Grand Park en vele andere bezienswaardigheden. Aan het eind van de excursie, kun je genieten van je zelf samengestelde pizza in één van de beste restaurants van Chicago!


Voor meer informatie over excursies, kun je contact met ons opnemen via 024-6778750 of per

e-mail.

Weersverwachting
Chicago
Weeronline.nl - Meer weer in Chicagoweeronline.nl Altijd jouw weer
Chicago Street
Residential Street
Downtown
Washington Street Elevated Railway
Navy Pier
Skyline
Windy City Chicago

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief