Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinformatie
De stad Philadelphia, in de staat Pennsylvania, is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Een dynamische bestemming vol met belevenissen van een grote stad en de charme van een kleine plaats. En met een dagelijkse non-stop service vanaf Amsterdam is Philadelphia goed bereikbaar en een makkelijke toegangspoort voor een echte Amerikaanse ervaring.   

Bekend in de hele wereld als de bakermat van de Verenigde Staten, kent Philadelphia meer Amerikaanse geschiedenis dan welke stad in dit land. Hier staan de Independence Hall en de Liberty Bell, twee van de meest gewaardeerde historische monumenten in Amerika die de vrijheid van dit land huldigen. Philadelphia is ook een groot cultureel centrum, met musea als het Philadelphia Museum of Art, The Barnes Foundation en optredende gezelschappen als The Philadelphia Orchestra en het Pennsylvania Ballet.   

Philadelphia is een stad met een eigentijdse uitstraling en is opgebouwd uit woonwijken, elk met een eigen karakter. De toegankelijke straten, verdeeld in "blocks" maken Philadelphia een paradijs voor wandelaars. Een intensief openbaarvervoersysteem maakt reizen van het centrum naar het omliggende platteland heel gemakkelijk.     

In Philadelphia zitten veel prijswinnende restaurants met een geweldige keuken variërend van regionale Amerikaanse favorieten tot aan gerechten van over heel de wereld. De food scene is dan ook booming! Tussen de maaltijden door heb je genoeg tijd om te winkelen. De grootste winkelcentra en bijzondere speciaalzaken zijn hier in Philadelphia en ze bieden allemaal tax-free winkelen op kleding en schoenen. "Shop till you drop" krijgt hier pas echt betekenis. 's Avonds staat de stad in het teken van een uitgebreid aanbod podiumkunsten: muziek-, dans-, sport- en filmevenementen geven de stad een bijzondere sfeer.    

De 10 leukste dingen om te doen als je in Philadelphia bent: 

1. Independence National Hitorical Park
De oorsprong van de United States of America bevindt zich in Philadelphia. In dit historische hart is o.a. de onafhankelijkheidsverklaring getekend. De Independence hall en de Liberty Bell zijn hier het bewijs van. Liberty 360 laat je in 20 minuten een mooie 3D samenvatting zien van het gevecht naar de vrijheid. TIP: het Welcome America festival. De Benjamin Franklin Parkway bruist tijdens ‘The fourth of July’ viering. Die dag kleuren de straten zich met grote parades en zijn er optredens van diverse grote artiesten, waaronder Grammy-award winnaars. www.welcomeamerica.com  

2. Shop shop shop
In Philadelphia hoef je geen belasting te betalen op kleding en schoenen. Het veelzijdige trendy modeaanbod van Philadelphia biedt garantie voor hete credit cards. King of Prussia Mall is een must voor de merkliefhebbers, Philadelphia Premium Outlets heeft de beste aanbiedingen en in het stadscentrum vind je heel veel verschillende winkels. Van excentrieke en alternatieve shops in South Street tot aan exclusieve boetieks rond Rittenhouse Square en warenhuizen als Macy’s en Banana Republic in de buurt van Broad Street.  

3. Reading Terminal Market
Wie denkt dat er in Amerika alleen maar hamburgers, hot dogs en friet wordt gegeten heeft het mis. Op deze markt worden vooral producten aangeboden van de Amish (een eenvoudige gemeenschap die zich nog met paard en wagen verplaatst) die rechtstreeks van het platteland komen. Proef en beleef de verse en smakelijke hapjes en gerechten. Tip: ga direct om 8 uur 's morgens, dan is het nog niet zo druk en hoef je niet in de rij te staan!  

4. Kimmel Center for Performing Arts
Het grootse concertorgel van de Verenigde Staten geeft geluidstrillingen die nog lang na te voelen zijn. Laat je meeslepen en geniet van een orkestoptreden in de spectaculaire hal voor uitvoerende kunsten.  

5. Clubbing, nightlife & festivals
Voor het uitgaan heeft Philadelphia veel te bieden. Naast de diverse festivals zoals o.a.: de Philly Beer Week, het West Oak Lane Jazz Festival, het Welcome America Festival, Terror Behind The Walls Festival, Global Fusion Festival at Penn´s Landing, Philadelphia International Dragon Boat Festival, heeft Philadelphia een bruisend uitgaansleven. Het oude centrum – de ‘Old City’ – is het thuis van verschillende gezellige kroegjes, barretjes en hippe clubs, maar ook wijken als Northern Liberties en Washingtin Square District zijn bijzonder gezellig in de avonduren.  

6. Philadelphia Museum of Art
Dit immense museum staat bekend als één van de meest vooraanstaande culturele instellingen van het land. De kunstwerken en collecties zijn zeer gewaardeerd en veelbesproken. TIP: elke vrijdag na 17:00 uur is het ‘Art After 5’ programma. Op die avond is het bewonderen van de adembenemende kunststukken een waar feestje. Onder het genot van een drankje geniet je ook nog eens van livemuziek. In het museum vind je allerlei soorten kunst. Van originele Japanse theehuizen tot Rembrandt en Picasso schilderijen!

7. Barnes Foundation
Als je nog meer kunst aan kan, is de ‘Barnes Foundation’ een echte must. Kunstwerken uit het impressionisme en post-impressionisme zijn hier te bewonderen: Monet, Manet, Picasso, Van Gogh etc. Het bijzondere van het museum is dat alles met een reden zo is opgehangen. Tussen de schilderijen hangt smeedwerk om zo de schilderijen te accentueren. De werken hangen dan ook symmetrisch en op grootte en kleur. Meneer Barnes zou dus niets zonder reden hebben opgehangen…

8. Mural Arts
Door de hele stad vind je prachtige ‘Murals’ ofwel muurschilderingen. Diverse routes leiden langs de mooiste schilderingen.  

9. Segway Tour
Hoewel de stad goed beloopbaar is, kan een tour per segway een verademing zijn. Bovendien biedt het de mogelijkheid om met een gids de mooiste dingen te zien van de stad. En omdat je per segway bent, kun je ook eens een bezoek brengen aan het aangrenzende Fairmount Park. Het glooiende stadspark – vele malen groter dan Central Park in NYC – is gelegen langs de Schuylkill rivier.  

10. Amish
Bezoek de Amish in Lancaster County. Bij een bezoek aan deze gemeenschap die een eenvoudig bestaan leeft, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd.
Weersverwachting
Philadelphia
Weeronline.nl - Meer weer in Philadelphiaweeronline.nl Altijd jouw weer
Philadelphia by night
Skyline
Mural @ 6th and South Streets
Delaware river
Philadelphia
City Hall

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief