Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinfo
De eilandengroep Hawaii bestaat uit 137 eilanden, waarvan de meeste enkel een kleine stip in de oceaan zijn en waar geen of weinig mensen wonen. De eilanden die wel bewoond zijn bieden allerlei uiteenlopende mogelijkheden voor een prachtige tijd! Van een actieve vakantie in de natuur tot een strandvakantie. Op deze bijzondere eilanden is het allemaal mogelijk!

The Big Island

Big Island is, zoals de naam doet vermoeden, het grootste eiland. Hier kun je onder andere Volcanoes National Park bezoeken, gelegen in het zuiden, waar de meest actieve vulkanen ter wereld zich bevinden. In het park ligt voor meer dan 200 kilometer aan wandelpaden die van elkaar verschillen in afstand en moeilijkheidsgraad. Ook kan aan de zuidkant uitstekend worden gedoken en gesnorkeld. Wellicht zijn de watervallen in het Akaka Falls State Park wel het mooiste deel van The Big Island. Hier loop je in een klein uur doorheen en heb je een geweldig uitzicht op het park. 


Maui
Maui wordt ook wel ‘The Valley Isle’ genoemd vanwege de enorme vallei die tussen de vulkaantoppen is gelegen. In het westen van het eiland bevindt zich het Kanapaali Beach, wellicht een van de mooiste stranden van heel Hawaii, daarnaast zijn hier de meeste winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden gevestigd. In het oosten bevindt zich de Iao Valley en het Haleakala National Park. Hier kunnen verschillende wandeltochten worden gemaakt rondom de grootste, slapende vulkaan ter wereld.

Lanai
Lanai is het eiland van de contrasten. Ook is het relatief klein. Vaak wordt Lanai vanaf The Big Island of vanaf Maui per ferry aangedaan voor een dagtrip. In het zuidelijke deel zijn prachtige stranden waar onder meer gesnorkeld kan worden. Centraal zijn verschillende wandelpaden aangelegd en in het noorden bevinden zich de meeste restaurants en bars. Golfbanen zijn vrijwel in elk gebied te vinden op Lanai.

Molokai

Molokai biedt voornamelijk prachtige natuur en rust. In het plaatsje Kaunakakai, in het zuiden van het eiland, zijn talloze kleine authentieke winkeltjes gevestigd. Ook kun je vanuit hier naar de beroemde Kapuaiwa Coconut Grove. Hier staan honderden kokosnootpalmen en vormen daarmee een van de herkenningspunten van dit eiland. Aan de westkust zul je een van de grootste witte zandstranden van de eilandengroep vinden, Papohaku Beach genaamd. Maar het mooiste deel van het eiland is Kalaupapa Historical National Park. Hier kun je te voet of per ezel door het heuvellandschap trekken.


Oahu
Oahu is het eiland waar de hoofdstad Honolulu is gelegen. Hier komen de meeste internationale vluchten aan, hier wonen de meeste Hawaiianen en hier bevindt zich het wereldberoemde Waikiki Beach waar volop gesurft wordt. Ook ligt Pearl Harbor op het dichtstbevolkte eiland van Hawaii. Bezoek prachtige plekken zoals Diamond Head, een krater die hoog boven de zee uittorent, of bekijk het Iolani Palace, waar de Hawaiiaanse koningen vroeger woonden. Ook zijn er talloze musea gevestigd op Oahu. Dit eiland is wellicht het meest mainstream en biedt voor alle soorten vakanties wel iets interessants.

Kauai

Kauai wordt ‘The Isle of Discovery' genoemd. Bezoek de Waimea Canyon, ook wel de Grand Canyon van Hawaii genoemd, gelegen in het westen van het eiland. In het noorden ligt de Napali Coast. Vanaf het land is deze prachtige kustlijn alleen te bereiken via een 15 kilometer lang wandelpad. Dit is een van de meest uitdagende wandeltochten die op Hawaii gemaakt kunnen worden, waarbij 5 verschillende valleien worden doorkruist. Vanaf het water kun je per boot naar deze plek varen, maar ook vanuit de lucht geeft het een prachtig beeld van de omgeving!


Pearl Harbor

Vanuit historisch oogpunt is het een must om deze Pearl Harbor, gelegen op het eiland Oahu, te bezoeken. Op een respectvolle wijze wordt de aanval op de marine van de VS weergegeven. Diverse attracties zijn gratis, voor andere moet weer betaald worden. Je kunt je zeker een dag "vermaken" met het bezichtigen van alles wat met dit keerpunt in WOII te maken heeft. 

Whale Watch Cruise

Als je op Hawaii bent dan kun je niet om een walvisvaart heen. De kans dat je deze prachtige beesten kunt spotten is hier heel groot. 

Weersverwachting
Maui
Weeronline.nl - Meer weer in Mauiweeronline.nl Altijd jouw weer
Nā Pali Coast State Wilderness Park
Rijstvelden
Hanalei Bay
Polihale State Park
Nā Pali Coast State Wilderness Park
Diamond Head Beach
Waikiki Beach
Waikiki Surfing
Diamond Head Beach
Diamond Head Beach
Waianapanapa State Park
Uitleggerkano
Strand Maui
Strand Maui
Lahaina
Lahaina
Haleakala National Park
Black Rock Beach
Big Island Cliff
Kilauea vulkaan
Makapu'u
Magma
Akaka waterval
Bay
Wailuku river
Cliff
Hawaii Big Island

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief