Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Bestemmingsinformatie
De Florida Keys zijn een groep van 45 eilanden die de Atlantische Oceaan en Golf van Mexico van elkaar scheiden. De eilanden zijn gelegen over een lengte van ca. 240 km vanaf het zuidpunt van het vasteland tot diep in de Golf van Mexico. Dit is ongeveer 90 km ten zuiden van Miami.

De Keys zijn met elkaar verbonden middels 42 bruggen, waaronder de Seven Miles Bridge. De 45 eilanden worden door een 192 kilometertellende ‘ketting’ van 42 bruggen met elkaar verbonden. De lengte van deze bruggen zal je soms versteld doen staan. Zo is de brug tussen Knights Key en Bahia Honda Key meer dan zeven kilometer lang. De Keys zijn door hun ligging en het subtropische klimaat zeer geliefd bij watersporters, zonaanbidders en duikers. Daarnaast vormen de architectuur en bevolking een zeldzame mengeling van Cubaanse, Caribische en Amerikaanse sfeer. De eilanden kun je verdelen in de Upper Keys, deze beginnen vanaf Key Largo tot Long Key. De Middle Keys, van Conch Key tot Marathon en de Lower Keys beginnen vanaf Bahia Honda tot Key West. Je kunt de eilanden prima als dagexcursie plannen vanaf het vasteland van Florida, maar het is er ook prima vertoeven tijdens een langer verblijf, met name in de wintermaanden.

Key West is gelegen in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten, bereikbaar via de US 1 langs de aaneenschakeling van eilanden, de Florida Keys. Op Key West valt genoeg te beleven op sportief gebied, maar ook bevindt zich hier het huis van Ernest Hemingway, wat je kunt bezichtigen. Breng dan ook een bezoekje aan de Sloppy Joe’s Bar of het Hardrock Café wat zich bevindt aan Duval Street. Tevens meren immens grote cruiseschepen regelmatig aan in de haven van Key West.   

De zonsondergangen zijn hier beroemd en dan ook zeer de moeite waard.  

Afstanden: Miami 247 km, Key Largo 161 km.
Leuk om te doen in Key West

Reef Snorkeling

Rondom Key West ligt het enige koraalrif van Noord-Amerika en herbergt prachtige soorten zeedieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Per catamaran wordt u, onder het genot van een drankje, vanuit de haven richting het rif gebracht. De benodigde snorkeluitrusting kunt u aan boord verkrijgen en is bij de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie over deze excursie, kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Fietsen op Key West

Key West is relatief klein en daardoor goed per fiets te verkennen. Omdat het stadje heel compact is en er weinig parkeerruimte is, worden er op veel plaatsen dan ook fietsen verhuurd. Op deze manier kunt u op uw eigen tempo langs alle bezienswaardigheden gaan en stoppen waar u wilt, zonder parkeerstress.

Voor meer informatie over het huren van fietsen op Key West, kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Fury Champagne Sunset Sail

Tijdens deze excursie vaart u per zeilboot rond de wateren van Key West en ziet u de prachtige zonsondergang onder het genot van een glaasje champagne! Overdag ziet het er al prachtig uit, maar in de schemering zijn de kleuren fantastisch!

Voor meer informatie over deze excursie, kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Parasailing

Parasailen is een geweldige ervaring, zeker op zo’n mooie, tropische plek als de Florida Key’s. U kunt tijdens deze excursie alleen de lucht in, of met iemand anders, een tandemvlucht maken en vanaf 150 meter hoogte de hele omgeving overzien! Let er op dat deelnemers tenminste 12 jaar oud moeten zijn om te mogen parasailen.

Voor meer informatie over deze excursie, kunt u contact met ons opnemen via 024-6778750 of per e-mail.

Weersverwachting
Key West
Weeronline.nl - Meer weer in Key Westweeronline.nl Altijd jouw weer
Florida Keys
Haven Key West
Southernmost Point Key West
Haven Key West

Interesse in een reis naar Amerika en/of Canada?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wij zijn te bereiken per mail info@ustravel.nl of telefoon +31 (0)24 677 87 50

Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief