nl-NLnl-BE
You are here:   Amerika reizen > Treinreizen > USA Railpass
  |  

USA Railpass

AmtrakMet de trein dwars door de Verenigde Staten, aan de hand van de USA Rail Pass, is een uitstekende manier om de Verenigde Staten te zien van een ander perspectief. De Rail Pass biedt u de mogelijkheid om meer dan 500 bestemmingen van Amtrak te bezoeken en te kiezen hoelang u wilt reizen. Lees over het avontuur van Amtrak reiziger Sean Lynch 30-Day USA Rail Pass Adventure en begin uw eigen avontuur. 
De USA Rail Pass is niet bedoeld voor het gebruik van openbaar vervoer.


Regio’s en geldigheid
De Rail Pass is verkrijgbaar in 3 verschillende reislooptijden en reissegmenten door de gehele VS:

- 15 dagen/8 segmenten
- 30 dagen/12 segmenten
- 45 dagen/ 18 segmenten

Uw reis moet aanvangen binnen 180 dagen na het verstrekken van de Rail Pass. De gehele reis dient afgelegd te zijn binnen 180 dagen na reservering van het eerste segment of binnen de gekozen reisduur van de railpass wanneer de eerste reissegment gereserveerd is. Welke optie als eerst van toepassing is.

Tarieven USA Rail Pass
(Let op: onderstaande prijzen zijn richtprijzen. Neem voor de actuele prijzen en voorwaarden contact met ons op)

  15 dagen
8 segmenten 
30 dagen
12 segmenten 
45 dagen
18 segmenten 
Volwassenen (16+)   $439  $669  $859
Kinderen (2-15)   $220  $335  $430


Heb ik tickets en een reservering nodig?
Ja. Uw USA Rail Pass is geen vervoersbewijs. Wanneer u reist met een USA Rail Pass moet u in het bezit zijn van een ticket en reservering voor elke trein waarmee u reist. U moet een reservering maken en de bijbehorende ticket(s) ophalen bij een loket voordat u de trein instapt. Reserveringen voor treinreizen moet zo ver mogelijk van tevoren gemaakt worden, aanwezige stoelen voor USA Rail Pass passagiers zijn beperkt bij elke trein. Wij raden u niet aan om te wachten tot de dag van vertrek om reserveringen te maken omdat er dan een grotere kans is dat stoelen op uw gewenste trein niet meer aanwezig zijn. Als u geen flexibele reisplannen heeft kunt u het beste een non-USA Rail Pass stoel reserveren tegen een toeslag. USA Rail Pass prijzen zijn onderhevig aan prijswijzigingen en kunnen niet gegarandeerd worden totdat een werkelijke reservering gemaakt wordt. 

  
Amtrak lijnenWat houdt een reissegment in?
Amtrak beschouwt een reissegment als de periode tussen het aan boord gaan van de trein en het verlaten van de trein, ongeacht de reisduur. 

voorbeeld 1
Er bestaat bijvoorbeeld geen directe route van Washington DC naar Oklahoma City. U kunt dan bijvoorbeeld van Washington DC naar Chicago (segment 1), van Chicago naar Fort Worth (segment 2) en van Forth Worth naar Oklahoma City (Segment 3). Deze reis van Washington DC naar Oklahoma City bedraagt dus 3 van uw beschikbare segmenten.

voorbeeld 2
Om te reizen van Spokane (Washington) naar Portland (Oregon), kunt u bijvoorbeeld direct van Spokane naar Portland (1 segment) of via Seattle reizen en daar overstappen op een andere trein naar Portland (2 segmenten). Beide reizen brengen u naar Portland maar gebruiken dus verschillende aantallen segmenten. 

Elke geboekte segment is onderdeel van uw toegestane hoeveelheid segmenten, zoals aangegeven op uw USA Rail Pass.

Restricties
De USA Rail Pass is geldig op alle Amtrak treinen, behalve:
• Auto trein
• Acela Express
• Thruway bus verbindingen (7000-7999 serie)
• De Canadese deel van treinen die ingezet worden in samenwerking tussen Amtrak en VIA Rail Canada. 
• Reizen is beperkt tot 4 enkeltjes tussen 2 steden en de steden die op de route liggen. Bijvoorbeeld: De volgende reizen zouden de 4 enkeltjes opmaken, op de Washington DC – New York segment.

Reis 1: Washington DC – New York
Reis 2: New York – Washington DC
Reis 3: Washington DC – Philadelphia
Reis 4: Philadelphia – Washington DC


Welke geldige documenten heeft u nodig?
Reizen met Amtrak vergt volledige identificatie. Een geldig paspoort of een door de VS verstrekte ID kaart, zoals een rijbewijs of foto ID kaart, is noodzakelijk. 


Amtrak insideIs het mogelijk om te upgraden?
De USA Rail Pass houdt in dat u kunt reizen met de Economy Class stoelen aan boord van Amtrak. Aan boord van sommige treinen is het mogelijk om te upgraden naar Business Class op slaapcabines tegen een bepaalde toeslag.


Kinderkorting
• Kinderen 2 – 15 jaar: Voor meereizende kinderen in de leeftijd 2 tot 15 betaalt een begeleidende volwassene de helft van de prijs. Per volwassene kunnen 2 kinderen meereizen voor de halve prijs.
• Kinderen 0 – 1: Een baby mag kosteloos meereizen per volwassene.

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief

    

+31 (0)24 677 87 50

info@ustravel.nl  

 

Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl