Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
COVID-19 (Corona) virus informatie

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.


Laatst bijgewerkt: 04/06/2020 - 13:30

Vragen & antwoorden
Algemene vragen

  

A: Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op. De reis kan geen doorgang vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt.
A: UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden.
UStravel.nl/Canadatravel.nl heeft alle reizen met vertrek tot en met 30 juni geannuleerd. Voor Reizen met vertrek in juli en augustus zie q en a hieronder.
A: Klik hier voor de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken.
Lees hier meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika. UStravel.nl/Canadatravel.nl heeft al besloten gezien de onzekerheid en onduidelijkheid alle reizen tot en met 30 juni naar de USA en Canada te annuleren.
A: De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt en valt dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kan je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. Je vind hier alle informatie onder de UStravel.nl/Canadatravel.nl Corona-voucher
A: Wij gaan uit van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR reisvoorwaarden. Is voor je bestemming 1 maand voor je vertrekdatum van je geboekte reis bij UStravel.nl/Canadatravel.nl het reisadvies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog "oranje ", alleen noodzakelijke reizen toegestaan, dan overleggen we met je of we de reis gaan omzetten naar een andere datum of dat we wij de reis gaan annuleren. Voor annuleringen en hoe wij hiermee omgaan verwijzen wij je naar de UStravel.nl/Canadatravel.nl Corona-voucher informatiepagina. Belangrijk; De restantbetaling voor je geboekte reis met vertrek in de maanden juli en augustus 2020 hoeft pas 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien je bestemming naar "geel" gaat bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen gewoon toegestaan, dan zal je geboekte reis niet door UStravel.nl/Canadatravel.nl geannuleerd worden. Indien je dan toch niet wilt gaan dan zijn de reguliere annuleringskosten van toepassing. Voor reizen met vertrek vanaf 1 september a.s gelden geen speciale regelingen meer. De standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl/Canadatravel.nl boekingsvoorwaarden zijn dan van toepassing.
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

A: Overheden van staten in de USA doen dit wel vaker, ze kunnen dan snel geld krijgen van de centrale overheid om maatregelen te kunnen nemen. Het is dus vooral een administratieve maatregel met een andere betekenis zoals wij die in Nederland kennen.
A: De Canadese overheid heeft , in navolging van de Amerikaanse overheid een inreisverbod ingesteld voor de Schengen landen waaronder Nederland. Klik hier voor de informatie over het COVID-19 virus en de acties van de Canadese overheid. Deze periode loopt door voorlopig door tot 31 juli . De Canadese overheid zal de duur van het inreisverbod steeds bijstellen op basis van de verdere ontwikkelingen.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je. Voor het omboeken in 2020 berekenen we geen extra kosten, behalve wanneer de reis voor die andere periode duurder is, belasten we je het verschil door. Ons advies is om als je dit overweegt dit dan ook gewoon te doen. Dat geeft rust en je hoeft dan ook geen stress meer te hebben voor/over je vakantie.
A: Dan kan uiteraard ook. Hieronder kort de procedure hiervoor, heb je vragen, of wil je dit graag overleggen, bel (+024 677 87 50) of mail ons.
1) We zetten je boeking en de al gedane betaling over naar je nieuwe reisdatum in 2021. Hiervoor worden eenmalig omboekingskosten a € 50,00 berekend.
2) Het reisschema voor 2020 komt te vervallen en we zetten dit om naar een voorlopig reisschema 2021
3) Wanneer de tarieven voor 2021 bekend zijn, sturen wij je het nieuwe reisschema. In de regel is dit circa 11 maanden voor de terugreisdatum van de nieuwe reis.
4) Mocht het aan de orde zijn; Meerkosten als gevolg van deze omboeking, bijv. omboekingskosten van lokale leveranciers, berekenen wij uiteraard door. Minderkosten als gevolg van deze omboeking, worden in mindering gebracht. Als je tickets al afgegeven zijn komen hiervoor ook extra omboekingskosten bij.
5) Op deze reis blijven gewoon de standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl/Canadatravel.nl aanvullende voorwaarden van toepassing.De aanpassingen van het reisschema of datum naar 2021 vallen hier binnen.
6) Belangrijk; je aanbetaling blijft vallen onder de dekking van het SGR.

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

  

A: UStravel.nl/Canadatravel.nl begrijpt dat je hier onzeker over kunt zijn. Wij bieden je dan ook nu aan om de komende weken je nieuw geboekte reis voor langere de tijd zonder, of met beperkte kosten te kunnen annuleren.
A: Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 15 oktober 2020. Deze speciale actie verloopt op 30 juni 2020, dus tot dan heb je bedenktijd. Daarna gelden weer de standaard annuleringsbepalingen uit de ANVR reisvoorwaarden.
A: Nee, dit is afhankelijk van de soort reis en het vervoer wat je kiest. Aan sommige onderdelen zitten onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; Vliegtickets voor actieprijzen en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt, heb je, zeker voor het najaar toch meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot dat de Corona crisis afloopt, zullen de mogelijkheden beperkter zijn omdat dan veel mensen ( naar verwachting) weer hun vakanties willen gaan boeken en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger.

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief