Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
COVID-19 (Corona) virus informatie

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.


Laatst bijgewerkt: 25/03/2020 19:30

Vragen & antwoorden
Algemene vragen

  

A: Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op. De reis kan geen doorgang vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt. Ronde de 30e maart komt er bericht over het (eventuele) vervolg van deze maatregel.
A: UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Wij zullen indien er een uit- of inreisverbod is voor de periode dat uw op reis zou moeten gaan uw reis gaan annuleren. Voor de terugbetaling lees alles hierover in het infoblok Corona-vouchers.
A: Klik hier voor de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken.
Lees hier meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika.
A: De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan binnen een jaar tot uiterlijk 31 maart 2021 inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. Je vind hier alle informatie onder de UStravel.nl/Canadatravel.nl Corona-voucher
A: Je kunt je al geboekte reis niet zonder kosten annuleren. Wij houden wel rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, echter de ANVR reisvoorwaarden zijn hierin voor ons leidend.
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

A: Overheden van staten in de USA doen dit wel vaker, ze kunnen dan snel geld krijgen van de centrale overheid om maatregelen te kunnen nemen. Het is dus vooral een administratieve maatregel met een andere betekenis zoals wij die in Nederland kennen.
A: De Canadese overheid heeft , in navolging van de Amerikaanse overheid een inreisverbod voor 4 weken ingesteld voor de Schengen landen waaronder Nederland. Klik hier voor de informatie over het COVID-19 virus en de acties van de Canadese overheid. Voor de periode daarna is er nog geen advies.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je. Voor het omboeken berekenen we geen extra kosten, behalve wanneer de reis voor die andere periode duurder is, belasten we je het verschil door. Ons advies is om als je dit overweegt, dit dan ook gewoon te doen. Dat geeft rust en je hoeft dan ook geen stress meer te hebben voor/over je vakantie.

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

  

A: UStravel.nl/Canadatravel.nl begrijpt dat je hier onzeker over kunt zijn. Wij bieden je dan ook nu aan om de komende weken je nieuw geboekte reis voor langere de tijd zonder, of met beperkte kosten te kunnen annuleren.
A: Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 15 juni 2020. Deze speciale actie verloopt op 14 april 2020, dus tot dan heb je bedenktijd. Daarna gelden weer de standaard annuleringsbepalingen uit de ANVR reisvoorwaarden.
A: Nee, dit is afhankelijk van de soort reis en het vervoer wat je kiest. Aan sommige onderdelen zitten onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; vliegtickets voor actieprijzen en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt, heb je meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot bijv. over twee maanden, zullen de mogelijkheden beperkter zijn en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger.

 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief