Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Gone with the wind 14 dagen/13 nachten

Deze 14-daagse tour start en eindigt in Atlanta. Vanuit hier reis je naar de Amerikaanse oostkust om hier de voor het zuiden, karakteristieke steden Charleston en Savannah te bezoeken waar je de Antebellum architectuur terug vindt. Vervolgens reis je naar Alabama met haar belangrijke steden in de Civil Rights historie door naar Louisiana voor het muzikale gedeelte van deze reis en bezoek je o.a. New Orleans, Memphis en Nashville waar je kunt genieten van de verschillende zuidelijke muziekstijlen, zoals Jazz, Blues, Rock and Soul.


Highlights: Atlanta – Charleston – Antebellum architectuur – Savannah – Montgomery – Selma –New Orleans – Natchez – Memphis – Nashville

Staten:Georgia – South Carolina– Alabama – Louisiana – Mississippi - Tennessee

Bekijk het volledige programma >>


Opmerkingen
- Gegarandeerd vertrek (Nederlands of Engels).
- Nederlands sprekende reisleiding alleen bij minimale inschrijving van 15 (Nederlands sprekende) deelnemers. Bij minder dan 15 (Nederlands sprekende) deelnemers wordt je ingedeeld in een international groep en heeft de tour Engelssprekende reisleiding. 

Voorwaarden

- Je verblijft in de beschrijving genoemde 3/4/5/ sterren hotels, of gelijkwaardig

- Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren. 


Inclusief
- Nederlands sprekende reisleiding gedurende de tour
- 13 overnachtingen in de vermelde accommodaties (of gelijkwaardig) + 4 x gratis ontbijt
- Air-conditioned vervoer 
- Excursie of entreegelden voor Jonesboro, Road to Tara Museum, Stately Oaks Plantation, Beaufort, Savannah Trolley-tour, Antebellum-tour 
- Atlanta stadstour
- Historisch Charleston tour
- Memphis stadstour

Exclusief
- Vluchten (vraag naar onze speciale Touroperating tarieven) - Overige maaltijden en drankjes (alleen inbegrepen wanneer expliciet is aangegeven) - Alle persoonlijke uitgaven - Optionele excursies - Fooien – Transfers


Text/HTML

Programma
Dag 1: aankomst Atlanta

Welkom in Atlanta, Georgia! Gedurende de Burgeroorlog was Atlanta één van de belangrijkste aanleversteden van het zuiden voor oorlogsmateriaal. In 1864 marcheerde generaal Sherman binnen en brandde de hele stad plat. Atlanta herstelde van de vele verliezen en is vandaag de dag één van de meest dynamische steden van het zuiden. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag hebt je de tijd om eventueel zelf Atlanta in te gaan.  


Accommodatie – Sheraton Atlanta Hotel (2 nachten)

Dag 2: Atlanta

Vanochtend staat er een stadstour op het programma met o.a. een bezoek aan het huis waar Martin Luther King als kind opgroeide en waar je meer te weten komt over één van Atlanta’s bekendste inwoners, Margaret Mitchell. In 1936 schreef zij het boek “Gone with the Wind” wat een enorme filmklassieker is geworden en wat gaat over het leven van de dochter van een plantage eigenaar tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en de wederopbouw. Dit verhaal speelt zich af in Atlanta en het hiervan ten zuiden gelegen Jonesboro. Je bezoekt het Road To Tara Museum en Stately Oaks Plantation. Ook zie je verschillende items uit de beroemde film en kleding die gedragen werd door hoofdrolspelers Clark Gable en Vivian Leigh. ’s Avonds is er een welkomstreceptie, waar je beter kennismaakt met je medereizigers.

In de avond maak je kennis met jouw medereizigers.


Dag 3: Atlanta – Augusta – Charleston

De rondreis door het zuiden van de USA gaat nu echt van start! Vanuit Atlanta reizen we westwaarts naar Augusta wat de tweede oudste stad van de staat Georgia is en tevens het thuisfront is van het prestigieuze Masters golftoernooi. Aan het einde van de middag komen we aan in het historische en charmante Charleston. Slenter hier door de straten met de bekende kinderkopjes en maak kennis met de prachtige architectuur. Optioneel kun je in de avond een romantisch ritje in een koets maken of genieten van een cruise tijdens zonsondergang. Informeer naar de mogelijkheden bij je reisleider. 


Accommodatie – Holiday Inn Riverview (1 nacht)

Dag 4: Charleston - Savannah

In de ochtend leer je Charleston beter kennen tijdens een stadswandeling door het historische centrum onder begeleiding van een lokale gids. In de middag heb je alle tijd om Charleston op eigen gelegenheid te verkennen. Natuurrampen en oorlogen hebben hun sporen hier zeker achtergelaten, maar desondanks is deze stad prachtig en een ware parel van het zuiden. Als je wilt, kun je in de middag deelnemen aan een optionele excursie naar Boone Hall Plantation, de meest gefotografeerde plantage van Amerika, zeker de oprijlaan, de bekende ‘Avenue of Oaks’, gebruikt in vele films en series, waaronder de serie "North and South". In de middag rijden we door naar Savannah, met onderweg een stop op Port Royal Island met South Carolina’s op twee na oudste stad Beaufort. Haar indrukwekkende Antebellum architectuur is in veel films als achtergrond gebruikt, waaronder in “Forrest Gump”.  


Dag 5: Savannah

Vandaag kun je genieten van de zuidelijke charme van Savannah, ooit één van ’s werelds oudste katoenhavens. In deze tijd, beheerste Savannah de prijzen van de katoenmarkt over de hele wereld. Oprichter van Savannah, James Oglethorpe, heeft de beroemde pleinen ontworpen. De Burgeroorlog heeft een groot deel van Georgia verwoest, maar Savannah bleef gespaard. De meeste gebouwen rond de met bomen omzoomde pleinen, zijn al honderden jaren oud en dienden als decor voor de populaire novelle "Midnight in the Garden of Good and Evil."


Accommodatie – Comfort Suites Historic (2 nachten)

Dag 6: Savannah – Montgomery

We laten het karakteristieke Savannah achter ons en rijden naar het westen dwars door Georgia, naar het hart de Deep South, Alabama. Bij aankomst in Montgomery, de hoofdstad van Alabama en centrale achtergrond van de Amerikaanse mensenrechten organisatie, bezoeken we de Rosa Parks Library and Museum. Hier kom je meer te weten over de Montgomery Bus Boycott, waar Rosa Parks de aanzet toe was en tevens het begin was de mensenrechtenorganisatie welke de Amerikaanse geschiedenis veranderde. Je kunt ook de Dexter Avenue King Memorial Baptist Church bezoeken, waar Martin Luther King Jr. predikte en de Boycott leidde met zijn krachtige preken. 


Accommodatie – CComfort Inn and Suites Montgomery East (1 nacht)

Dag 7: Montgomery – Selma – New Orleans

In de ochtend verlaten we Montgomery om door te rijden naar Selma, Alabama, een andere belangrijke plaats in de geschiedenis van de mensenrechten organisatie, de Civil Rights Movement. Je bezoekt hier de Edmund Pettis Bridge waar de historische mars van Selma naar Montgomery begon en waar de bloedige en geweldadige gebeurtenissen plaatsvonden die leidden tot Bloody Sunday. Je bezoekt hier ook een andere historische plek langs de Civil Rights Trail, de Brown Chapel AME Church, voordat we naar het zuiden rijden door Mississippi naar New Orleans, een stad ondergedompeld in de Creoolse cultuur. Vandaag de dag is de stad een unieke mix van Spaanse, Franse, Caraibische, Afrikaanse en Angelsaksische invloeden, wat je uiteraard terugvindt in het eten, de architectuur en natuurlijk, de muziek. Ervaar deze smeltkroes tijdens een Dinner Cruise aan boord van een echte radarboot (optioneel) en geniet van de muziek van een Dixieland Jazz band. 


Accommodatie – Hilton New Orleans Riverside (2 nachten)

Dag 8: New Orleans

Deze dag kun je invullen naar eigen wens! Ontdek bijvoorbeeld het bekende French Quarter wat bekend staat om de ijzeren balkons die uitkijken over de smalle en karakteristieke met keien geplaveide straten. Of bezoek een plantagehuis om de grandeur van weleer te ervaren (optioneel). 


Dag 9: New Orleans – Baton Rouge – Natchez

In de ochtend reizen we naar de hoofdstad van de staat Louisiana, Baton Rouge. Hier maak je tijdens een korte tour kennis met de stad. Via de historische Natchez Trace Parkway reizen we door naar de stad Natchez. Deze Parkway is in totaal 444 mijl (715 km.) lang en is staat bekend om de prachtige uitzichten waarbij je ook Europese en Native American invloeden terugziet. Natchez is de oudste Europese nederzetting aan de Mississippi rivier. Voor de Amerikaanse Burgeroorlog bouwden rijke plantage eigenaren hier prachtige Antebellum huizen omdat dit gebied veiliger zou zijn in tijden van overstroming. In de middag bezoeken we één van deze huizen en leer je meer over de rijkdom van deze 19-eeuwse miljonairs.  


Accommodatie -  Hotel Vue (1 nacht)

Dag 10: Natchez – Mississippi River Valley – Memphis

We laten Natchez achter ons en vertrekken via de Mississippi River Valley naar Memphis, dé stad van de blues muziek en thuis van het beroemde Sun Records. Gedurende de Burgeroorlog was Memphis door haar haven, één van de belangrijkste steden voor de katoenhandel. Een korte stadstour laat je kennis maken met onder andere de levendigste straat van de stad, Beale Street, waar de bluesmuziek zeker in de avonduren alsmaar door de speakers van de diverse clubs spettert. Je rijdt door Front Street, wat in vroeger tijden bekend stond als Cotton Row, aangezien hier de katoenhandelaren hun deals sloten. Een bezoek aan Memphis is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan Graceland, het huis van Elvis Presley (optioneel).  


Accommodatie - Crowne Plaza Memphis Downtown (1 nacht)

Dag 11: Memphis – Nashville
Vandaag gaan we verder naar de hoofdstad van de countrymuziek, Nashville. De stad kreeg deze titel door de eerste uitzending van het WSM Barne Dance radio programma, de voorganger van de Grand Ole Opry. Dit is een wekelijks countrymuziekprogramma dat in Amerika live op radio en tv wordt uitgezonden. Het gerenoveerde Ryman Auditorium in downtown Nashville, de Music Row studio’s en het Opryland zijn de grote hoofdrolspelers in de reputatie van Nashville als stad van de country muziek.  

Accommodatie
-  Inn at Opryland (2 nachten)

Dag 12: Nashville
Je dag begint vandaag met een stadstour door de hoofdstad van Tennessee. Misschien ontdek je tijdens het bekijken van de bezienswaardigheden hier, wel ongemerkt een nieuw country klassieker, voordat deze de hitlijsten bestormt, wanneer je één van de vele opnamestudio’s van de stad bezoekt. In de avond is het leuk om een leuk restaurantje aan Broadway op te zoeken en naar één van de honderden bandjes te luisteren die hier elke dag en avond optreden.  


Dag 13: Nashville – Chattanooga – Atlanta
We verlaten Music City om naar Chattanooga te gaan, thuis van de beroemde Choo Choo. Het centrum van deze stad landelijk bekend om het prachtige centrum en de boulevard langs de rivier. In de middag gaan we terug naar Atlanta waar je misschien nog dingen wilt bezoeken waar je de eerste dag niet aan toegekomen bent, zoals het bij elkaar gelegen Georgia Aquarium, World of Coca Cola en het CNN Center.  

Accommodatie
- Four Points by Sheraton Atlanta Airport West (1 nacht)

Dag 14: Atlanta
Deze ochtend kun je je op je gemak klaarmaken voor vertrek. Je reisleider kan je helpen met het regelen van vervoer naar Atlanta International Airport of met wellicht nog een excursie, voordat je vertrekt. We hopen dat je terugkijkt op een onvergetelijke reis en vooruit kijkt naar alvast weer een nieuwe reis naar Amerika!  


  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief