Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Gone with the wind 12 dagen/11 nachten

Deze 12-daagse tour start in Atlanta en gaat vervolgens richting de Amerikaanse oostkust om hier de karakteristieke steden Charleston en Savannah te bezoeken waar u de Antebellum architectuur terug vindt. Daarna staat ‘Sunshine State’ Florida op het programma en je doet de steden St. Augustine, Tallahassee en Pensacola aan.  Vervolgens reis je door Alabama en Mississippi naar Louisana voor het muzikale gedeelte van deze reis kun je in New Orleans, Memphis en Nashville met de voetjes van de vloer en genieten van muziek in ‘the American way’. 


Highlights: Atlanta – Charleston – Antebellum architectuur – Savannah – St. Augustine – Tallahassee – Penscola –
New Orleans – Natchez – Memphis - Nashville

Bekijk het volledige programma >>


Opmerkingen
- Gegarandeerd vertrek (Nederlands of Engels).
- Nederlands sprekende reisleiding alleen bij minimale inschrijving van 15 (Nederlands sprekende) deelnemers. Bij minder dan 15 (Nederlands sprekende) deelnemers wordt u ingedeeld in een international groep en heeft de tour Engelssprekende reisleiding. 

Voorwaarden

- Je verblijft in de beschrijving genoemde 3/4/5/ sterren hotels, of gelijkwaardig

- Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren.

Inclusief
- Nederlands sprekende reisleiding gedurende de tour
- 11 overnachtingen in de vermelde accommodaties (of gelijkwaardig) + 3 x gratis ontbijt
- Air-conditioned vervoer 
- Excursie of entreegelden voor Jonesboro, Road to Tara Museum, Stately Oaks Plantation, Beaufort, Savannah Trolley-tour, Antebellum-tour 
- Atlanta stadstour
- Historisch Charleston tour
- Memphis stadstour

Exclusief
- Vluchten (vraag naar onze speciale Touroperating tarieven) - Overige maaltijden en drankjes (alleen inbegrepen wanneer expliciet is aangegeven) - Alle persoonlijke uitgaven - Optionele excursies - Fooien – Transfers


Text/HTML

Programma
Dag 1: aankomst Atlanta

Welkom in Atlanta! Na aankomst op de luchthaven gaat je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag hebt je de tijd om zelf Atlanta in te gaan. 


Accommodatie – Holiday Inn Express Atlanta Downtown (2 nachten)

Dag 2: Atlanta

Vandaag staat er een city tour op het programma waar je meer te weten gaat komen over Atlanta’s bekendste inwoner, Margaret Mitchell. In 1936 schreef zij het boek “Gone with the wind” wat gaat over het leven van de dochter van een plantage eigenaar tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en de wederopbouw. Dit verhaal speelt zich af in Atlanta en het hiervan ten zuiden gelegen Jonesboro. Je bezoekt het Road To Tara Museum en de Stately Oaks Plantation. Ook de verfilming van het boek wordt tijdens de tour niet overgeslagen. 

In de avond maak je kennis met jouw medereizigers.


Dag 3: Atlanta – Augusta – Charleston

De rondreis door het zuiden van de USA gaat nu echt van start! Vanuit Atlanta reizen we naar de stad Augusta wat de tweede oudste stad van de staat Georgia is en wat tevens het thuisfront vormt van het prestigieuze Masters golftoernooi. In de middag komen we aan in het historische Charleston. Slenter hier door de straten met de bekende kinderkopjes en maak kennis met de prachtige architectuur. Optioneel kun je in de avond een romantisch ritje in een koets maken of genieten van een cruise tijdens zonsondergang. 


Accommodatie – Hotel Indigo (2 nachten)

Dag 4: Charleston

In de ochtend maak je verder kennis met Charleston tijdens een tour door de stad. In de middag heb je alle tijd om Charleston op eigen gelegenheid te verkennen. Loop door de straten van het historische district wat het meest beschermde district van het land is. Natuurrampen en oorlogen hebben hun sporen hier zeker achter gelaten, maar desondanks is deze stad prachtig en een ware parel van het zuiden. Indien gewenst kun je in de middag deelnemen aan een optionele excursie naar de Boone Hall Plantation, de meest gefotografeerde plantage van Amerika. Je bezoekt hier ook de bekende Avenue of Oaks, wat in vele films en series gebruikt is als toneel. 


Dag 5: Charleston – Antebellum Plantation – Savannah

We gaan verder richting het zuiden. Onderweg naar Savannah maken we een stop bij Port Royal Island en bezoeken hier Beaufort, de tweede oudste stad van South Carolina. De indrukwekkende Antebellum architectuur, wat gekenmerkt wordt door het gebruik van vele pilaren en wit, is hier duidelijk zichtbaar. Er zijn hier dan ook niet voor niets vele films, waaronder Forrest Gump, opgenomen. Na lunch vertrekken we richting Savannah. Ooit was dit dé stad van de katoen handel. De oorlog heeft vele delen van de staat Georgia destijds verwoest, maar Savannah bleef gespaard. Prachtige gebouwen, van soms wel honderden jaren oud, zijn nog steeds te bezoeken. Tijdens een tour (inclusief) maak je kennis met deze fascinerende Antebellum gebouwen.


Accommodatie – Comfort Suites Historic (1 nacht)

Dag 6: Savannah – St. Augustine -  Tallahassee

We laten het karakteristieke Savannah achter ons en rijden langs de kust van Georgia naar “Sunshine State” Florida. Hier bezoekt je de stad St. Augustine wat is gesticht door de Spanjaarden in 1565 en wat ook nog steeds door vele Spanjaarden en andere Europeanen bewoond wordt. In de avond bezoek je Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Een compacte en rustige stad, gelegen tussen de heuvels, met prachtige straten en lanen. 


Accommodatie – Courtyard by Marriott Tallahassee (1 nacht)

Dag 7: Tallahassee – Pensacola – Golf van Mexico – New Orleans

Vandaag rijden we richting het westen en bezoeken Pensacola. Een geliefde vakantie bestemming in Florida en staat bekend om de kilometers lange kustlijn met prachtige parken. Bij de plaats Mobile in Alabama steken we de staatsgrens over naar Louisiana om vervolgens in de avond aan te komen in New Orleans. Deze stad is een unieke mix van Spaanse, Franse, Caribische, Afrikaanse en Anglo-Saxon invloeden. Dit is duidelijk terug te vinden in het heerlijke eten, de architectuur en natuurlijk in de muziek. Optioneel kun je deelnemen aan een Riverboat Dinner Cruise met de ritmes van een Dixieland jazz band op de achtergrond. 


Accommodatie – Hilton New Orleans Riverside (2 nachten)

Dag 8: New Orleans

Deze dag kun je invullen naar eigen wens! Ontdek bijvoorbeeld het bekende French Quarter wat bekend staat om de ijzeren balkons die uitkijken over de smalle en karakteristieke straten. 


Dag 9: New Orleans – Baton Rouge – Natchez

In de ochtend reizen we naar de hoofdstad van de staat Louisiana, Baton Rouge. Hier maak je tijdens een korte tour kennis met de stad. Via de Natchez Trace Parkway reizen we door naar de stad Natchez. Deze Parkway is in totaal 444 mijl (715 km.) lang en is staat bekend om de prachtige uitzichten waarbij je ook Europese en Native American invloeden terugziet. Natchez is de oudste Europese nederzetting aan de Mississippi rivier. Voor de Amerikaanse Burgeroorlog bouwden rijke plantage eigenaren hier prachtige Antebellum huizen omdat dit gebied veiliger zou zijn in tijden van overstroming. In de middag bezoeken we één van deze huizen en leer je meer over de rijkdom van deze 19-eeuwse miljonairs. 


Accommodatie -  Holiday Inn Express (1 nacht)

Dag 10: Natchez – Mississippi River Valley – Memphis

We laten Natchez achter ons en vertrekken via de Mississippi River Valley naar Memphis, dé stad van de blues muziek. Een korte city tour laat je kennis maken met onder andere het bekende Beale Street waar de blues muziek zeker in de avonduren alsmaar door de speakers van de diverse clubs spettert. Een bezoek aan Memphis is niet compleet zonder een bezoek aan Graceland, het huis van Elvis Presley (optioneel). 


Accommodatie - Crowne Plaza Memphis Downtown (1 nacht)

Dag 11: Memphis – Nashville
Vandaag gaan we verder naar de hoofdstad van de countrymuziek, we gaan naar Nashville. De stad kreeg deze titel door de eerste uitzending van het WSM Barne Dance radio programma, de voorganger van de Grand Ole Opry. Dit is een wekelijks countrymuziekprogramma dat in Amerika live op radio en tv wordt uitgezonden. Het gerenoveerde Ryman Auditorium in downtown Nashville, de Music Row studio’s en het Opryland zijn de grote hoofdrolspelers in de reputatie van Nashville als stad van de country muziek. 

Accommodatie
- Inn at Opryland (1 nacht)

Dag 12: Nashville – Chattanooga – Atlanta
Vanuit Nashvilla reizen we op de laatste dag van deze rondreis door het zuiden van de USA naar Chattanooga. Het centrum van deze stad is in het land bekend door het prachtige centrum. In de middag gaat de route terug naar Atlanta waar de rondreis eindigt. De reisleiding zal je assisteren bij het regelen van een transfer naar de luchthaven van Atlanta voor de vlucht naar huis. 


 

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief