Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     

Welkom op het UStraveler blog, ons Amerika Reisblog!Op deze blog vindt u leuke weetjes over Amerika, onze eigen reisverhalen maar ook goede Amerika reistips die prima van pas zullen komen tijdens uw USA vakantie. Heeft u zelf een goede Amerika reistip of een leuke vakantie ervaring, dan nodigen wij u graag uit om te reageren op onze blogs. Wilt u graag meer weten over een bepaald onderwerp wat betreft Amerika of Canada reizen? Laat het ons gerust weten! Wij gaan uw vraag middels het UStraveler blog beantwoorden!


Rijden met een camper in de USA

jul 28

Written by:
28-7-2016 07:55 

Een toch ultieme droom van veel vakantiegangers is rijden met een camper in de USA. Het geeft een gevoel van vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, Amerikaan onder de Amerikanen te zijn.  Het is echter wel goed om een aantal zaken vooraf goed te bepalen. Dit voorkomt teleurstellingen tijdens de camperrondreis. Ik heb zelf diverse keren met een camper in de USA en Canada rondgereden. Hierbij wat praktische tips van mij.

 

Wanneer u een camper reserveert, kunt u een personal kit bestellen. Hierin zitten zaken als dekens, beddengoed e.d.  Dit heeft u nodig en zeker de eerste keer als u een camper huurt, adviseren wij dit ook te doen. Ervaren camperrijders doen dit vaak niet meer. Ze rijden met de camper naar de eerste de beste Wal-Mart (meestal op een paar minuten rijden van de verhuurlocatie) en kopen daar hun spullen.  Hierdoor zijn ze zeker goedkoper uit. 

 

De grootte van de campers wordt bepaald in feet. Een feet is ca. 30 centimeter. Dus met een C30 rijdt u een camper van ca. 9 meter lang. Het brandstofverbruik van de campers is behoorlijk. De kleine types, zoals een C19, hebben een verbruik van circa 1 op 7/8 en de wat grotere types hebben vaak een verbruik van 1 op 4/5. Nu is brandstof in de USA gelukkig nog niet zo duur. Per liter betaalt u ongeveer 70 dollarcent. De meeteenheid is gallons.  Een gallon is ca. 3,7 liter. U kunt met een Nederlands B-rijbewijs campers huren tot 35 feet. Binnen dit formaat vallen alle standaard campers. 

 

Het rijden met een camper gaat vaak makkelijker dan u denkt. De wegen in de USA zijn over het algemeen breder dan in Nederland en Amerikanen rijden wat rustiger. Zeker buiten de grote steden is het zeer relaxed rijden. Campingplaatsen op de campings zijn over het algemeen genomen zeer ruim en vaak voorzien van goede sanitaire voorzieningen.  Wanneer u uw camper installeert, kunt u daarna wel moelijker weg. Amerika is het land van de afstanden en lopen is vaak niet te doen. Het is daarom zeker raadzaam om fietsen te huren en deze mee te nemen. Dit geeft u veel meer flexibiliteit.

 

Een camper is vooral prettig wanneer u naar de verschillende natuurparken gaat. In de steden is het vaak wat meer gedoe. Een tip is om, als u echt een wat langere rondreis gaat maken in West USA bijvoorbeeld, u het deels doet met een huurauto - vooral voor de steden-  en deels doet met een camper, vooral voor het bezoek van de parken. 

 

Meer informatie over rijden met campers in de USA en ook voorbeeld routes vindt u op onze website.
Ik wens u een fantastische camperreis.

 

Wolfgang Hendrix
Your name:
Gravatar Preview
Your email:
(Optional) Email used only to show Gravatar.
Your website:
Title:
Comment:
Add Comment   Annuleren 
Onlangs toegevoegd
The New York Highlights in just a couple of days
A morning in New York
A morning in New York
A morning in New York
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief