Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     

Welkom op het UStraveler blog, ons Amerika Reisblog!Op deze blog vindt u leuke weetjes over Amerika, onze eigen reisverhalen maar ook goede Amerika reistips die prima van pas zullen komen tijdens uw USA vakantie. Heeft u zelf een goede Amerika reistip of een leuke vakantie ervaring, dan nodigen wij u graag uit om te reageren op onze blogs. Wilt u graag meer weten over een bepaald onderwerp wat betreft Amerika of Canada reizen? Laat het ons gerust weten! Wij gaan uw vraag middels het UStraveler blog beantwoorden!


Vliegen naar Amerika, val niet in het tarievenmoeras

dec 1

Written by:
1-12-2015 16:59  RssIcon

Bijna iedere vakantie naar Amerika begint met een lange vliegreis. Als u tijd genoeg heeft kunt ook met een cruise gaan, dit doen echter maar zeer weinige onder ons. 

Dus vliegen naar Amerika. Maar naar welke stad, met welke maatschappij, wat zijn voordelen en nadelen? Net als voor veel producten geldt ook voor de vliegreis dat er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden is waar ook weer veel regels aan vast zitten. Veel consumenten laten zich hierin leiden door de prijs en de vaak schreeuwerige reclames, waarbij men je soms bijna doet geloven dat je er geld bij krijgt. Belangrijk zijn volgens mij o.a., het routeschema, de vliegtijden en overstaptijden, de bijkomende kosten voor stoelen en maaltijden, het tarief en uiteraard de luchtvaartmaatschappij zelf.

De vluchtprijs die u krijgt bestaat uit twee gedeeltes. De taxen en eventuele brandstoftoeslagen en daarnaast de fare, dus het tarief wat de airline belast. Deze twee componenten bij elkaar vormen de vluchtprijzen. De taxen en eventuele brandstoftoeslagen zijn voor alle maatschappijen min of meer gelijk. Voor de USA en Canada liggen deze gemiddeld ( niveau dec 2015) tussen de € 350 en € 390 per persoon. De fare is het gedeelte wat de airline voor zichzelf berekend. 
Wij hebben voor de fare de beschikking over zogenaamde IT tarieven. Deze goedkope tarieven, die niet gepubliceerd zijn, mogen wij gebruiken in combinatie met een hotel of autohuur. U bent hiermee goedkoper uit dan wanneer u rechtstreeks reserveert, en u hoeft de tickets ook pas 6 weken voor vertrek te betalen. Ik zie soms met verbazing dat consumenten 6 tickets online boeken en betalen, soms wel bijna een jaar voordat ze daadwerkelijk vliegen. Zo in de fuik gestapt van het tarievenmoeras.
Ook belangrijk is dat de vliegreis onderdeel van de pakketreis wordt en dan valt onder de ANVR consumentenvoorwaarden.

Belangrijk is het routeschema. Een goedkoop tarief naar New York met bijvoorbeeld Turkisch Airlines 
(welke een prima aangeschreven airline is) klinkt heel aantrekkelijk maar als je goed naar het schema kijkt zie dat er een overstap is in Istanbul. Dus je bent dan meer als 20 uur onderweg. Zo zijn er legio voorbeelden van goedkope tarieven met dramatische overstap- en wachttijden. Ook belangrijk is de overstap in de USA. Heeft u tijd genoeg voor het doorlopen van de immigrations in de USA? Dit is vaak een tijdrovende klus. Voor de terugreis geldt dit, wanneer u een overstap maakt binnen de USA, niet. U kunt dan vaak volstaan met een kortere overstaptijd. Bij de meeste airlines moeten koffers apart bijgeboekt en betaald worden. Het loont zeker de moeite om hiernaar te kijken voordat u geboekt heeft. Stoelreserveringen zijn ook bij de meeste airlines vooraf te doen tegen extra kosten. 
Het is daarnaast zeker zinvol om te kijken naar de rechtstreekse vluchten vanaf Düsseldorf met Air Berlin. Vanaf Utrecht is het twee uur rijden naar Düsseldorf, maar deze extra reistijd valt zeker weg tegen de tijd die een overstap met zich meebrengt. 

Het is wat de consumenten uitgaven betreft vaak verbazingwekkend om te zien dat vooraf bijna altijd de prijs leading is in de besluitvorming en hierdoor relatief makkelijk wijzigingen worden gemaakt in de oorspronkelijke vakantie uitgangspunten. Maar voordat men op de vakantiebestemming is zijn de eventuele besparingen op de verschillende luchthavens als teniet gedaan. Het is belangrijk dat u niet alleen voor uw vakantie, maar ook voor uw vliegreizen zich goed laat adviseren en niet alleen maar achter een “prijs “ aan loopt (vliegt).  


Tags:
Categories: Vervoer

Your name:
Comment:
Add Comment   Annuleren 
Onlangs toegevoegd
The New York Highlights in just a couple of days
A morning in New York
A morning in New York
A morning in New York
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief