Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     
Offerte aanvragen

  +31 (0)24 677 87 50  info@ustravel.nl     

Welkom op het UStraveler blog, ons Amerika Reisblog!Op deze blog vindt u leuke weetjes over Amerika, onze eigen reisverhalen maar ook goede Amerika reistips die prima van pas zullen komen tijdens uw USA vakantie. Heeft u zelf een goede Amerika reistip of een leuke vakantie ervaring, dan nodigen wij u graag uit om te reageren op onze blogs. Wilt u graag meer weten over een bepaald onderwerp wat betreft Amerika of Canada reizen? Laat het ons gerust weten! Wij gaan uw vraag middels het UStraveler blog beantwoorden!


Florida; meer dan stranden en pretparken

sep 10

Written by:
10-9-2015 11:15  RssIcon

Van oudsher is dit de meest bezochte toeristische bestemming in de USA. Begin jaren tachtig heb ik voor het eerst Florida bezocht. Ik vloog toen nog met Air Florida via Londen en herinner me nog dat Casey, van KC & the Sunshine Band, zo maar “in het wild” rondliep in het vliegtuig. Bij aankomst was ik, als jonge Europeaan, onder de indruk van de grote wegen, de grote auto’s en Miami en de beaches. 

Daarna heb ik nog tientallen keren Florida bezocht en iedere keer voelt het weer goed aan. 
De Floridiaan heeft iets relaxt over zich. Onder invloed van het subtropische klimaat en misschien ook de vele Spaanse en Cubaanse invloeden, is men wat minder gehaast dan de gemiddelde Amerikaan. Ik ervaar dat als prettig en het maakt dat ik ook altijd met zeer veel plezier naar Florida ga. 

Het meest gehoorde vooroordeel over Florida; “Er zijn alleen maar stranden en pretparken”, wil ik graag wat nuanceren. Jazeker, Orlando is absoluut de pretparkenhoofstad van de wereld! Je kunt hier weken allerlei verschillende parken en attracties bezoeken, de één nog spectaculairder dan de ander. En stranden, ja die zijn er ook, zeer veel prachtige witte stranden aan de golf van Mexico, idyllische plekjes aan de Keys of de wat ruige stranden aan de Atlantische oceaan. Maar Florida heeft veel meer te bieden. 
Natuurschoon bijvoorbeeld. Er zijn 11 Nationale Parken, waarvan de Everglades veruit de bekendste is. Iedereen kent de stoere beelden van de airboats die aan de rand van het park varen (ze mogen er niet in vanwege de herrie…). Daarnaast zijn er nog honderden kleine State Parks, zoals het Wekiwa Springs State Park ten noorden van Orlando, waar je kunt zwemmen en kanovaren in kristalhelder water. Een plek waar je ook de locals tegenkomt. 
Maar ook vindt je er hele verrassende plaatsen. Ik noem Tarpon Springs ten noorden van Clearwater, een Griekse enclave met een haventje, markt en heerlijke souvlaki. Of wel eens gedacht aan een Ghosttour in St. Augustine, de oudste stad van Amerika? Of de tarpons (grote vissen) voeren bij Robbie’s op Islamorada, één van de Florida Keys. Zo zijn er heel veel, echt leuke, plekjes in Florida die zeer de moeite van het bezoeken waard zijn en waar ook de authenticiteit van het echte Florida u tegemoet komt. 
Florida is echt de moeite waard en u kunt hier rustig meerdere keren naartoe gaan en iedere keer weer iets nieuws tegenkomen. En ook prettig;  het tijdsverschil is maar 6 uur en het weer altijd heerlijk. Het is niet voor niets de Sunshine State!


Tags:
Categories:

Your name:
Comment:
Add Comment   Annuleren 
Onlangs toegevoegd
The New York Highlights in just a couple of days
A morning in New York
A morning in New York
A morning in New York
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA
Rijden met een camper in de USA

  

 UStravel nieuwsbrief

  

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes voor Amerika en Canada reizen

  

Inschrijven UStravel nieuwsbrief